Често се обръщаме за помощ едва когато се сблъскаме с даден проблем. Но колко тревоги, безсънни нощи и нерви бихме си спестили, ако разполагахме с нужното знание, за да повлияем на ситуацията преди да ни се е „качила на главата“? 

Калкулатор на бременността - провери кога е твоят термин

Център за детско развитие „Малки чудеса“ организира уебинар за родители, в който ще бъде поставен акцент върху превенцията на „злоядото“ поведение в ранна възраст и ще бъдат обсъдени различни стратегии за организиране на храненето на детето по начин, насърчаващ:

  • формирането на позитивно отношение към храната; 
  • насърчаване на развиващата се самостоятелност; 
  • кооперативността;
  • удоволствието от храненето;
  • и не на последно място – спокойствието на родителите.

В предстоящия уебинар, който ще се проведе на 8 март, ще се разгледат и какви биха могли да бъдат причините за наличие на трудности с храненето в ранна възраст – кога говорим за поведенчески проблем, в кои случаи затруднението е свързано със сензорните преживявания на детето, както и кои са индикаторите, че е добре да се консултираме с медицински специалист.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Водещ ще бъде Маргарита Габровска, логопед и специалист по ранна детска интервенция в Център за детско развитие „Малки чудеса“, член на Европейската асоциация по ранна детска интервенция.

След уебинара участниците ще получат по мейл и специално изготвен информационен материал, съдържащ практически насоки, които родителите могат да използват в ежедневието на децата си.