Георги е едно прекрасно малко момченце, което има нужда от Вашата помощ, за да има пълноценно детство и нормален живот!

Гого, както ние наричаме нашето слънчице е дългоочаквано дете, което се роди през 2019 г. и ни направи безкрайно щастливи. Но щастието ни беше много кратко!

Още в първите часове от живота си Гого получи гърч, последван от още няколко клонични гърча, съпроводени със сънни апнеи – състояние, при което спираше да диша.

Рая, майка на две деца, се нуждае от помощ

Това наложи да бъде в кувьоз в продължение на 20 дни, в които се хранеше със сонда, дишаше с кислороден апарат и беше силно хипотоничен. Трудностите не свършиха до тук. След няколкомесечно лечение с Фенобарбитал и кратко затишие пристъпите отново зачестиха, достигайки до 60-70 броя на ден. Последваха нови хоспитализации и включване на нови препарати за лечение на гърчовете, които приема и до днес. Така Гого се сдоби с диагнозата Епилепсия. Паралелно с това хипотонията се засили и  умственото и двигателното развитие на Гого изостана.

Бяха направени множество изследвания, включително и генетични такива в САЩ и Германия, но до момента нямаме поставена точна диагноза, която да обяснява състоянието му. Освен множеството кръвни изследвания му бе направен и ЯМР на главата и бе поставена диагнозата ДЦП.

За да може Гого да навакса изоставането и да догони връстниците си ежедневно посещаваме рехабилитация, логопедична терапия, психолог, хранителна терапия, сензорна терапия, ерготерапия. Във времето, през което сме вкъщи продължаваме ежедневната работа с частен рехабилитатор.

В търсене на помощ за нашето дете се озовахме в Турция, където периодично посещаваме различни специалисти, които да следят състоянието му – детски невролог, очен лекар, ортопед, педиатър и т.н.

Специалистите там са на мнение, че Георги ще проходи, но се нуждае от интензивна рехабилитация и усилено стимулиране на умственото развитие.

Две деца се оказаха с изгаряния след инцидент по време на семейно тържество

Понастоящем Гого има направени 2 операции на тазобедрените стави в Истанбул, тъй като в следствие на хипотонията се получи луксация на ставите – двустранно, т.е. ставите започнаха да излизат от ябълките. Силно се надявахме, че с физиотерапия ще стопираме процеса и ще избегнем операцията, но за съжаление това не се случи.

След като луксацията беше потвърдена от трима водещи специалисти в тази област в България и в Истанбул и ни беше обяснено, че няма друг вариант за лечение на проблема, освен по оперативен път, предприехме тази трудна стъпка. Първата операция беше изключително тежка и Гого беше 50 дни в гипс от кръста надолу, обездвижен на легло. Но…нашето момче е боец и геройски издържа всички неразположения. Слава богу всичко мина успешно. Година и половина след първата операция, направихме и втората, при която бяха отстранени пироните, поставени в ставите на Гого. 

Бебе със смъртоносна болест бе спасено с лечение в утробата

Всичко това вече е зад гърба ни, но сега е много важно да продължим с активната и усилена рехабилитация, за да може ефекта от операциите да бъде максимален и Гого да проходи колкото може по – бързо. Добрата новина е че Гого вече успява да се задържи прав дълго време и прави крачки самостоятелно. За да затвърдим този успех и да проходи съвсем сам, не трябва да спираме с посещенията в рехабилитационните центрове у нас и в чужбина!

Ще бъдат необходими и още множество контролни прегледи при специалисти, за да може да се следи неговото състояние. За съжаление всички тези терапии и процедури са изключително скъпи и непосилни за нас!

За съжаление нещата са динамични и средствата, които са необходими за лечението непрекъснато се променят!

Да помогнем на малката Анелия - нуждае се от средства за лечение

Затова добри хора, ви молим за помощ и подкрепа!

Молим ви за шанс за нашето момче да може да тича и да играе с другите деца, да чуем заветното „мамо” и „тате” и да има пълноценно детство и нормален живот!
Благодарим ви! Бъдете здрави!

Благодарим ви! Бъдете здрави!
enlightenedМоже да дарите с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut 
https://pavelandreev.bg/campaign/pomogni-na-malkiya-georgi
enlightenedВключете се в онлайн базара на платформата 
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/?ref=share