Понякога, докато си в облаците, може да станеш свидетел на неочакавна ситуация. Не е изключено и самият ти да се окажеш главен герой в нея. Нещо подобно се случва с една пенсионирана медицинска сестра. Докато лети от Питсбърг до Орланд тя спасява 3-месечно бебе, което спира да диша.  

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Това е станало на борда на Spirit Airlines миналата седмица. Медицинската сестра Тамара Панзино заяви пред Си Ен Ен, че е четяла книга и е била със слушалки в ушите, когато е чула как стюардесата казва - “имаме бебе, което не диша”

Пенсионираната медицинска сестра е изтичала в задната част на самолета, за да види какво се случва. 

„Не знаех с какво си имам работа. Видях бебе, а главата му беше назад, устните му бяха сини. Сърцето му направо щеше да изскочи“, разказа тя.

„Бащата го държеше, докато аз правех сърдечен масаж, след което ощипах бебето, за да може да проплаче и да си поеме въздух”, обясни медицинската сестра. По думите ѝ така бебето е започнало да връща естествения си цвят. 

Родилка посрещна рожбата си по време на полет

„Изказваме нашата най-дълбока благодарност към Тамара, че се притече на помощ. Аплодираме нашия екипаж за бързата им реакция. Нашите стюардеси са обучени да реагират на спешни ситуации“, се казва в изявление на авиокомпанията.

Източник: https://www.24chasa.bg/