Никоя майка не може да понесе да чуе тези думи: "Няма смисъл да продължаваме, или си я вземете вкъщи, където детето да почине, или останете тук, докато издъхне." 

Йона и Светлин са родители на малката Вили и се нуждаят от помощ, за да живее детенцето им. Ето и тяхната история. 

Ние сме Йоана и Светлин - родители на малката Вили. Бихме искали да ви разкажем историята на нашия ангел и да поискаме Вашата помощ. Преминаваме през най-трудния момент в живота ни и без Вашата подкрепа няма да се справим.

Появиха се желаещи да осиновят откритото на улицата новородено - телефоните на родилното загряха

Когато е на 1 годинка и 8 месеца, Вили вдигна температура и започна да повръща. Заведохме я в болницата, където лекарите ѝ дадоха лекарство против повръщане, изпратиха ни вкъщи, понеже според тях всичко е наред.

Още преди да си тръгне от болницата обаче, Вили припадна пред тях, затова веднага ѝ направиха скенер на главата. Тогава чухме най-страшната диагноза за детенцето си - тумор в малкия мозък. Откриха ѝ също, че има и хидроцефалия. Направиха се 2 неуспешни операции за изваждане на тумора в Гърция. Следва трета операция, туморът е премахнат, но не след дълго се завръща отново. Подложена е на лъчетерапии и химиотерапии. Прави се и четвърта операция, туморът отново е премахнат и за съжаление отново се завръща... Лекарите в болницата в Гърция ни казаха, цитирам: "Няма смисъл да продължаваме, или си я вземете вкъщи, където детето да почине, или останете тук, докато издъхне. Ние няма вече какво да направим за нея"...

Един хирург се съгласи да направи последна, пета операция. Успя успешно да извади целия тумор с молба да намерим болница, в която да се проведат химиотерапии. Отвсякъде получихме отказ. През целия този път Вили получи различни инфекции - на белите дробове, на стомахчето, откриха и клиничен микроб в главата ѝ, което допълнителнително усложни състоянието ѝ. В Истанбулска болница обаче се съгласиха да я лекуват и през декември я приеха за химиотерапии. Подложена е на няколко курса химиотерапия, но те не дадоха резултат и туморът започна да се развива отново.

Вили няма право на повече операции и лъчетерапии, предвид тежкото ѝ състояние и възрастта ѝ. След дълго съветване между специалистите в болницата, беше взето решение тя да се подложи на ново лечение, което за първи път се вкарва в болницата, специално за нея, с разрешение от Министерството на здравеопазването. Това лечение освен, че е по-агресивно и тежко за организма ѝ, е и доста по-скъпо. Но то е последният шанс за живот на Вили!

Млад мъж намери изоставено бебе и реши да го осинови

След месец приемане на новото лекарство, ЯМР показа, че то действа и раковите клетки са намалили размерите си! Този успех обаче струва средно по 20 000 евро на месец. Правят се плащания към болницата в размер на 10 000 евро на всеки 14 дни, които включват химиотерапията за периода, престоя в болницата (250 евро/ден) и прегледите от специалисти. Събраните средства свършват прекалено бързо, а Вили не може да си позволи да прекъсне лечението си точно сега, защото туморът е много агресивен и за нея това би било фатално.

Всеки, който желае, може да помогне тук:

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG31BUIN95611000706950
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Вили
Начини за дарение: с карата, PayPal,ApplePay, GooglePay, Revolut https://pavelandreev.bg/kampanii/110/zaedno-za-vili