Родилка почина след планирано секцио. Раждането е започнало в болницата в Горна Оряховица, но се е наложило жената да бъде транспортирана до Велико Търново. На 20 август 21-годишната Денислава от Горна Оряховица постъпва в лечебното заведение в града с просрочен термин. Дежурният екип я оставя в отделението за наблюдение.

ИМЕННИК ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА

При прегледа и направените изследвания при родилката не е установена патология. Младата жена е посещавала редовно женска консултация. След опити за стимулиране на родова дейност, които не дават резултат, е взето решение с нейното изрично съгласие, да се извърши секцио и е насрочена дата за него - на 26 август.

Детето се ражда в стабилно състояние и с нормални показатели. Един час след приключване на операцията започва обилно кървене. Заради усложненото състояние на родилката е взето решение тя да бъде транспортирана в болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. За съжаление, лекарите там също не успяват да се преборят за живота на младата майка.

Голямо бебе не означава секцио!

"В 10 часа ми се обади и каза, че съм горд татко. В 12 часа ми се обади и каза да отида, защото ние нямаме брак, да припозная детенцето. През времето, в което аз я чаках, я чувах как стене от болка, беше просто отвратително. Акушерката ми каза че ѝ помагат и промиват самата операция. В 2:20 ми се звъни от болницата в Горна Оряховица и ми се казва, че Денислава има много голямо усложнение и е изпратена в търновската болница. В 3:30 излезе една лекарка и каза да подписваме животоспасяваща операция, че не могат, изтърват я. Просто казаха, че жизнените показатели на момичето са критични и шансът да се оправи е минимален", сподели приятелят на Денислава, Кристиян Любенов.

Д-р Здравко Минев: Нормалното раждане на всяка цена е опасно и безразсъдно

"Никакви заболявания, никакви проблеми. Всичко редовно, всичко от-до! Имах чувството, че беше като опитно зайче, какво ще стане по-нататък... И по-нататък излезе с фаталния край", добави Стоян Стоянов.

Източник: bgonair.bg