Още едно недоносено бебенце в Асеновград е спасено благодарение на неонаталната линейка, закупена чрез "Капачки за бъдеще". В Пловдив получават обаждане, че в болницата в Асеновград се ражда недоносено бебе и веднага медици тръгват с линейката.

Докато тя пътува, бебето се идва на бял свят, веднага получава грижи от лекарите в Асеновград и е поставено в кувьоза, който  "Капачки за бъдеще" дариха на болницата преди точно две години.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Съвсем скоро линейката пристига, взима бебенцето в транспортния кувьоз и за по-малко от час след раждането си то вече е в Неонатологията в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и за негосе грижат едни от най-добрите неонатолози в България.

След прекрасната новина, която прочетохте по-горе, е важно да акцентираме и факта, че именно днешният ден е специалиен за Капачки за бъдеще. Каква е причината? Точно преди две години, на този ден, доброволците успяват да подменят последните стари кувьози и официално - благодарение на кампанията, в България вече НЯМА болница, в която най-новият кувьоз да е от миналия век! Вече няма болница, в която недоносените бебенца да бъдат излагани на риск, понеже на лекарите им се налага да работят със стари, амортизирани, повредени и ненадеждни кувьози. Това споделя екипа на официалната страница на инициативата във Фейсбук.