Малката Вивиан има епилепсия и детска церебрална парализа - най-тежката степен, няма рефлекс за преглъщане, не следи с поглед и има силно ограничени движения. Кампанията набира средства за терапия със стволови клетки в чужбина.

Никол е само на 5 годинки и се нуждае от помощта ни

Вивиан се ражда с тежка асфиксия, без спонтанно дишане и с единични сърдечни тонове. Поставена е в кувьоз, на апаратна вентилация. Започва да прави и епилептични гърчове.

Изписана е без рефлекс за преглъщане, в тежко състояние. Родителите заминават за Германия, където на Вивиан е поставена сонда за хранене и са посъветвани да се приложи терапия със стволови клетки.

По късно получават оферти от клиника в Белград, където се изготвя спрей за продължително впръскване в носа и от клиника в Словакия, където се инжектират донорски стволови клетки през три месеца.

Ицо Хазарта купи специализиран бус за деца с увреждания

Вивиан не може да преглъща, тя има нужда от грижа и аспириране денонощно, за да не се задави... Родителите правят всичко възможно, за да облекчат състоянието ѝ, те горещо се надяват, че ще успеят да наберат средства за лечението ѝ в чужбина.

Общо за двете терапии са необходими 16 600 евро. 

Може да подкрепите момиченцето >>> ТУК