40 дни, след като 15-годишната Даная почина и органите ѝ дадоха шанс на трима души да продължат своя живот, нейната майка – Ани Стоянова, събра сили за нова кауза. София осъмна с 4 билборда с образа на детето ѝ и надпис - "Ако имахме истинска болница, Даная може би щеше да е тук..." Ето и какво гласи пост на майката в социалните мрежи

Среща с момчето, което вижда с очите на Даная

"Помните ли Даная?
Минаха 40 дни, а аз не спирам да си задавам въпроси. Един от тях е: “Ако имахме истинска детска болница, дали тя щеше да е още тук?” 


Все си мисля, че може би…ДА! Или поне шансът и щеше да е в пъти по-голям. 
Никога няма да разбера!
Трябва ни ИСТИНСКА ДЕТСКА БОЛНИЦА!
Бързо…даже веднага! 
Срамно е, безумно е! Децата ни умират, защото не получават това, което заслужават и лично аз вече няма да мълча. 

…….
Това е една кампания на група невероятни хора, на които безкрайно благодаря!"

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

„Изгубихме много време. Попаднахме в болница, когато бяха 5 почивни дни. Нямаше лекари”, споделя още Ани Стоянова. Въпросът задава и на всеки, който ще мине край четирите билборда на 4 възлови места в столицата. Единият – на метри от дома им.

„Всеки път, когато го погледна, скръбта ми е по-малка, защото се надявам нещата да се променят и това да е станало с причина”, каза още майката. Въпросът задава и на здравните власти.

„Покъртителен случай. Сега имаме реални шансове да имаме детска болница и това ще стане”, увери министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков. Надеждите са работата по Националната педиатрия да започне да тече по-бързо.

Младо момиче даде шанс на няколко души да живеят, дете ще вижда с очите ѝ

„В рамките на 1 година се надявам да се стигне до груб строеж. Който мисли, че като построим една детска болница, нещата ще се оправят. Не, няма да стане така. Ако няма специалисти, само сградата няма да помогне”, каза още Хинков. 

Четете още много полезни новини на https://darik.bg/