Понякога раждането отнема време. Тръгваш към мечтата да имаш дете, с надеждата, че ей сега тя ще се сбъдне - с лекота, по естествен път и с любов. Да, но не се случва точно така. Проблем, след проблем, изпитание след изпитание и ето, че вече е трудно да пазиш пламъка на надеждата жив. Но трябва, защото надежда винаги, винаги има. И макар често да отнема прекалено много време, чудото все пак се случва и бебето се ражда. С нужната помощ, хващайки подадената ръка и приемайки подкрепата, която идва отвън. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН 

И ако едни жени се нуждаят от помощ, то на други не им коства почти нищо да помогнат. Именно така се случва донорството на яйцеклетки. Вълшебни майки, вече радващи се на своите рожби и знаейки колко ценно за една жена е това да прегърне своята рожба, помагат, даряват частица от себе си и вярват, че така ще се роди още едно детенце, още една мечта ще бъде сбъдната, още една майка ще пророни сълзи при първата среща със своето новордено. И чудото се случва. 

А после. После, като награда за сторенето добро, майката, избрала да дари яйцеклетки, забременява отново и ражда своята втора, а защо не и трета рожба.

Животът е низ от радост и смятах, преплетен с болка и тъга. Когато си помагаме е хубаво, когато подаваме ръка се чувстваме силни, способни, добри...

За всички тези думи вдъхновение намерихме от една публикация, която открихме във фейсбук страницата на Донорството е живот / Майки за донорството. Какво написаха те? Споделяме ви сега: 

"Андреа е малко сърдита на света, че ѝ отнеха топлото място под сърцето на мама. Но тя няма представа, че навън ще получи още повече обич!

Още една от вълшебните дами на “Майки за донорството” роди своята втора рожба! 

Да е честита Андреа! Нека е здрава и орисана на щастлив дълголетен живот. 

А ние винаги сме щастливи, когато след донорство на яйцеклетки,  нашите вълшебни жени се решат на още дечица! 

Семейството на каузата ни е по-голямо!"

Бебе Андреа, здравей и от нас! Хубаво е, че си тук. Бъди щастлива.

Източник и снимка: FB Донорството е живот / Майки за донорството