Точно 250 новородени проплакаха в Клиниката по акушерство и гинекология към УСБАЛАГ „Селена“ през месец юли. Въпреки общият спад на ражданията в страната, болницата бележи рекорден ръст с 16,1% спрямо миналия юли, когато под покрива на лечебното заведение животът си са започнали 209 бебета.

Девет са двойките близнаци, родени в Клиниката по акушерство и гинекология на болница „Селена“ през миналия месец. 120 новородени са момченца, а момиченцата са 130. 

КАК ДА ПРЕОДОЛЕЕМ СТРАХА ОТ РАЖДАНЕТО  

Продължава плавното повишаване на средната възраст на родилките като през юли тя е 31 години. Най-възрастната родилка в „Селена“ за периода е на 46 години. Тази тенденция от лечебното заведение обясняват с общото покачване на средната възраст на раждащите жени у нас, както и на успешната работа на ин витро клиниката към болница „Селена“. „Ин витро процедурите дават възможност на жените да заченат дете и на по-късна възраст, а качествената медицинска грижа осигурява безпроблемно износване и раждане на бебето“, коментират от лечебното заведение.

КАЛКУЛАТОР ЗА ЦВЕТА НА ОЧИТЕ НА БЕБЕТО

Разширява се и периметърът на местоживеене на семействата, предпочитащи пловдивската болница за раждане на бебетата си. През юли клиниката по акушерство и гинекология приема пациенти освен от Пазарджик, Стара Загора, Хасково Ямбол, Кърджали, Смолян и от по-отдалечените градове като Добрич, Велико Търново, Враца. Все повече семейства от София предпочитат да родят в „Селена“ като през юли, те са 6.