Едно хубаво бургаско семейство се бори за здравето на своето дете вече седем години. Подобрения има, а майката и таткото на 10-годишния Мартен Владев имат и надежда в добрия изход от трудното предизвикателство.

Ученици събират пари за семейство, останало без дом

Детето е диагностицирано с Генерализирано разстройство в развитието и тежка говорна апраксия, когато е на 3 години. Състоянието му изисква ежедневна грижа, процедури и терапии. Нещо, което Деница и Калин Владеви правят без да се оплакват и безотказно години наред. Виждат подобрението в резултатите и смело продължават напред. След като се консултират с лекар в Италия, посветен на лечението на деца с аутизъм, тъй като собственият му син е със същата диагноза, започват терапии с венозни вливания на стволови клетки. Те спомагат за изчистването на тежките метали от тялото на детето. Процедура, с която може да постигне значително подобрение на качеството на живот на Марти, стига да се прави регулярно.

Никол е само на 5 годинки и се нуждае от помощта ни

„Вливките е трябва да са на всеки шест до осем месеца. Местата, на които могат да се направят са ограничени. Последните бяха в болница в Турция. Сега в началото на следващата година Марти трябва да премине през още една трансплантация. Процедурата струва около 12 хиляди долара. Но резултатите са все по-добри и със съпругата ми сме обнадеждени“, сподели пред Дарик Калин Владев. 

По думите му, Марти е много усмихнато и слънчево дете. Ходи на училище, макар и по индивидуален план и получава любов и подкрепа и от учителите, и от децата.

В АГ Селена декември е богат на бебенца - 205 до момента

„Не казвам, че е лесно, но ние със съпругата ми имаме надежда. Нямаме друг изход освен да се борим, без да драматизираме. Вярваме, че стъпка по стъпка, с търпение и грижа, детето ни ще става все по-самостоятелно“, споделя още таткото на Мартен.

Преди няколко години семейство Владеви се сблъсква с още едно тежко препятствие – съпругата му минава през сериозен здравословен проблем. Дори и това обаче не е сломило духа им, защото имат по-важна задача – малкия Мартен да се възстанови.

„Като всички родители в подобна ситуация, най-голямото ни притеснение е, какво би станало с него, когато един ден нас ни няма. Затова няма да се откажем. Работим, сменяме адреси, имаме подкрепата на добри хора, даваме любов и грижа за детето си и вярваме“, каза още Калин Владев.

А всеки, който иска да застане до това стабилно семейство и да им окаже подкрепа в достойната битка, може да го направи като дари на една от посочените дарителски сметки по долу:

IBAN BG42UBBS80021087636640

BIC КОД: UBBSBGSF

Обединена българска банка

Титуляр Деница Марианова Владева –

превод за МАРТЕН КАЛИНОВ ВЛАДЕВ

Pay Pal: denica_m_d@abv.bg

Revolut: denits8ig1