И училищната общност подаде ръка на семейството от Смядово, което остана без дом след пожар. Кампанията за Звездалин, Пламена и техните две деца беше подкрепена с благотворителен базар в гимназията по облекло и хранене в Шумен.

Само за една година 104 малолетни са родили в Сливен

Цяло едно училище застана зад семейството, чийто дом беше изпепелен в пожар. Големият син на Звездалин и Пламена – Иван е ученик в професионалната гимназия. Това обедини ученици и учители, които заедно изпекоха сладкиши, пити и баници и подредиха коледен благотворителен базар.

След базара на учениците, учителите проведоха и търг с наддаване за домашно приготвени ястия. И няма да спрат само с тази кампания.

Уникална операция в Пирогов - лекари спасиха бебе на 2 дни

”Правим всичко възможно и тази инициатива, тя ще продължи, тя не спира до Коледа. Ние ще продължим да събираме средства за Иван. Иван е страхотно дете, за него може да се кажат само хубави думи”, каза Марияна Колева – класен ръководител на Иван.

В единия ъгъл на стаята бяха приготвени подаръци за семейството и коледна елха, която да украсят за празниците. Много негови съученици се включили с различни дарения.

Никол е само на 5 годинки и се нуждае от помощта ни

”Нашите като разбраха за проблема, веднага ме питаха: Той как е? Добре ли е? За да можем да помогнем и след това нашите ми предложиха да занеса олекотените завивки”, разказа Александър – съученик на Иван.

Още след инцидента в началото на декември в училището била сложена кутия за дарения, за да може всеки, който желае, да помогне.

Ученици от Монтана събират средства за дете без родители

”Според мен е важно човек да помага на човек, защото не винаги човек може да се справи сам и понякога е по-хубаво двама, отколкото един”, каза Едик – съученик на Иван.

Съученици и учители на Иван успяха да съберат над 3000 лева.

Източник: https://tvshumen.bg/