Официално беше открита новата детска градина "Зорница“ в район "Южен“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Днес е щастлив ден за жителите на "Южен" и за кмета, защото се сбъдва още една мечта в един от най-интензивно развиващите се райони на Пловдив" - отбеляза заместник-кметът инж. Тошо Пашов.

Предколеден бебешки маратон в 'Уни Хоспитал'

Строителството е извършено за година и половина. В детското заведение ще има пет групи с общ капацитет 125 деца. Две от групите ще са преместени, а за останалите предстои до 2-3 месеца да се обяви прием. 

По програмата на МОН ще се кандидатства за строителство на нова детска ясла на бул. "Ал. Стамболийски" за 10 групи. 

"Да е пълно с детски глъч тук. Да има щастливи деца, удовлетворени родители и учители" - нарече директорката Тинка Качова и по стара българска традиция лисна менче с вода след прерязване на лентата.

Момченце на 7 стана шампион по ментална аритметика

"Ще бъде истинско удоволствие за децата да бъдат в тези просторни стаи. За нас е много важно, че открихме тази детска градина, че в ДГ "Осми март" децата вече са настанени, важно е да направим детската ясла за 10 групи", посочи кметът на район "Южен" Атанас Кунчев.

По-късно днес ще бъде открита и другата нова детска градина - "Каменица“ в район "Централен". Инвестицията в двете е в размер на 10 милиона лева.

Източник и снимки: https://www.plovdiv24.bg/