Благотворителна кампания събира средства за операция на 4-годишния Дани от Димитровград.

При раждането детето получава увреждане на лявата ръка – Акушерска пареза тотален тип, с няколко прекъснати нерви и други разкъсани. Това му коства движенията в цялата лява ръка.

Акушерска пареза - диагнозата, за която не се говори достатъчно

Направена е операция за трансплантиране на нерви от крачето. С много труд и усилия движенията са се появили, но уви – недостатъчно. Дани продължава да прави рехабилитация всеки ден. Може да вдигне напред ръката си само с шина, може да я свие и дотам. Пръстите му не се движат. Не може да хваща, което му създава трудности в ежедневието. Не може да се подпира, трудно балансира и пази равновесие. Трудно си играе на детската площадка сам. Трябва му помощ, за да обуе обувките си, да се облече, да се люлее, да се качи на пързалка, да си отвори бутилка, да се събуе, да си свали якето, да се облече, да ползва тоалетна и за още много други неща, с които връстниците му се справят самостоятелно.

Три години след първата му операция, въпреки надеждата на родителите му, че ще постигнат по-големи резутати с рехабилитация, се оказва, че ръката има контрактура. Тя не се подобрява и има вероятност от перманентно увреждане на раменната става, заради липсата на пълен обем от движения в нея.

След много размисли семейството решава, че е дошъл моментът за втора операция, която е наложителна за въстановяване на движенията. „Ние, като родители, искаме да видим как детето ни Дани прегръща с две ръце, как вдига двете си ръце, как играе с другите деца, без да изпитва затруднения, как се облича сам“, надяват се близките на детето.

Операцията, която са им предложили в Турция е за трансфер на мускули. След нея Дани трябва да може да отвори и вдигне ръката си настрани. Стойността е 12.960 евро, като включва и шините, които след това ще носи три месеца, за да е фиксирана ръката.

Да си родител на дете с акушерска пареза - болка, страх и стремеж да помагаш

„Нашето семейство не разполага с тази сума. Искаме Дани да има шанс за по-качествен и пълноценен живот. За това се обръщаме към вас с молба за помощ. За да получи детето ни шанс! Благодарим!“, молят за помощ родителите на Дани.

Всеки, който иска да помогне на детето, може да го направи >>> ТУК.

Източник и снимка: https://haskovo.info/