От днес родителите на приетите деца в ясли и детски градини в София могат да ги запишат. В петък беше обявено класирането, като за поредна година над 10 хиляди ще са децата, които остават без място в общинските детски заведения.

Над 10 000 деца не са приети в детски ясли и градини

Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година. Около 11 200 са приетите на първо класиране, остават около 3000 свободни места.

Приетите на първо класиране деца трябва да бъдат записани до 23 май в съответното детско заведение. Родителите представят един набор от документи като свидетелство за раждане, документи за самоличност на двамата родители като не е нужно да присъстват двамата родители при записването, служебна бележка от местоработата на родителите, копие от трудова книжка и други документи.

Голямо дарение за три детски градини в Генерал Тошево

Следващото класиране е до 23 май, като до края на лятото има още две класирания - на 7 юни и в края на юли, а след това има т. нар. текущи класирания, за които не трябва да се кандидатства отново, тъй като системата пази вече направените заявки от родителите.

Лекари от ИСУЛ изследват безплатно слуха на децата в седем детски градини

При подготовката за второ класиране, в системата ще има 1 час, в който ще се покажат свободни места, като това няма да са тези, които са останали незаети от първо класиране, но и такива на отказали се родители.

Източник: https://novini.bg/