Познавате Тина и Станимир от предаването Един за друг – двама влюбени, които спечелиха сърцата на голяма част от зрителите. Когато научихме, че очакват своята първа рожба, истински се зарадвахме за тях и споделихме щастието им. Към днешна дата детенцето им вече е на бял свят, а за пътя от раждането до прибирането у дома споделя мама Тина във своя Фейсбук.

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Оказва се, че родителите са преживели неочаквани премеждия – спешно секцио, антибиотик за бебето, по-дълъг престой в болницата, допълнителни изследвания за мъничето… Всяка майка и всеки баща ще разбере колко травмиращо би могло да бъде това за едно семейство. Но – добрата новина е тук, вече са си у дома. Ето какво разказа Тина:

,,Вече у дома

Цялата ми бременност премина без никакви страхове относно раждането. Бях абсолютно спокойна, че всичко ще мине наред. В живота обаче невинаги всичко става по план….

На 01.10.23 – следобед, водите ми изтекоха, довърших някои неща вкъщи и започнах да си дооправям чантата. Обадихме се в болницата. Извикаха ни и провериха дали всичко с мен и бебето е наред. Предложиха ни варианта да изчакаме контракции и да се върнем в болницата след 24 часа. На следващия ден се върнахме - понеже контракции все още нямах. Предложиха ни да предизвикаме раждането с помощта на окситоцин и се съгласихме. Нямаха свободни екипи, така че ни оставиха да изчакаме. Пренощувахме в болницата и на сутринта контракциите ми започнаха без чужда намеса. Влязох в родилно с контракции на 4 минути и всичко вървеше добре.

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА В YOUTUBE

Половин час по-късно ни казаха, че нивата на кислород към бебето намаляват. Не по-късно от 3-4 минути влязоха още няколко лекари и казаха, че трябва да извадят бебето възможно най-скоро и се съмняват за получена инфекция. Дори не мога да опиша какво почувствах в този момент. До още 5 минути вече ме отвеждаха към операционната. Аз не спирах да плача, да търся с поглед Миро около себе си и да питам целия екип, дали дъщеря ни ще е добре. Бях изключително изплашена! До мен стоеше Миро, стискайки една малка жълта плетена шапчица, която чакаше, за да сложи на дъщеря ни. Той беше също толкова изплашен, въпреки че въобще не му личеше. Няколко минути по-късно  чухме гласа на Ивая и я прегърнахме. Бях толкова щастлива!

Дария - дългоочаквана рожба, родена след рискова бременност

Веднага след операцията взеха проба от Ивая понеже се съмняваха за евентуална инфекция след изтичането на водите. Уви, инфекция - имаше.

В следващите 7 дни, прекарани в болницата, взимаха най-различни проби от детето ни за различни инфекции, а през това време с Миро и Ивая ходехме за вливане на антибиотици по 4 пъти в денонощието. Бях изключително слаба във всеки момент, в който я събуждаха с инжекция и плач. Чувствах се толкова уязвима, докато чакахме да излезе всяко едно изследване.

Да родиш над 40 и след 10-годишна борба - добре дошъл, Марти

Вчера се прибрахме у дома - заедно, знаейки, че всичко вече е наред. Най-щастливата и благодарна съм, че тази история е вече зад гърба ни и знам, че най-хубавото тепърва предстои.‘‘

Първо - нашият екип поздарвява семейството за новия член в дома им, както и за това, че вече са у дома - всички! Второ - мила Тина, благодарим ти, че така откровено споделяш своя опит, сигурни сме, че ще бъдеш полезна и на други майки. Бъдете здрави!

Снимки: https://www.facebook.com/tina.atanasovaa