В навечерието на коледните празници търновският бизнесмен Галин Борисов предостави бебешки стоки, необходими за обгрижването на най-малките пациенти на лечебницата. Той осигури над 500 памперса, шишета за хранене, одеялца, хавлийки, шапки, ръкавички и др.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

„Това е един добър край на 2023 г. и начало на 2024 г., където нашата общност да спомага за развитието на здравеопазването и областната болница, която е структуроопределяща за региона. Изключително важно е всички хора да се чувстват съпричастни по позитивен начин, да градим, а не да рушим. Пример за това е дарението на бизнесмена Галин Борисов, собственик на фирма „Арис“, който помага на неонатологичното отделение – там, откъдето започва животът – родилно отделение и неонатология“, заяви при приемането на дарението изпълнителният директор на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Даниел Илиев.

„Поднасям дарението с пожелания в търновската болница да се раждат все повече деца! Уверявам екипа на областната лечебница, че винаги ще има подкрепа в лицето на местния бизнес“, заяви Галин Борисов.

Старшата медицинска сестра на неонатология Мария Нешева сподели, че дарението веднага ще влезе в употреба.

Подкрепа за малката Вивиан

„Шишенца, памперси, дрешки, хавлийки, шапки, ръкавички, одеялца – това са неща, които ежедневно използваме в грижата за бебетата. Прекрасен жест. Новородените трябва да се гледат с чисти и дезинфекцирани дрешки и шишета, така че всичко ново е добре дошло. Искаме бебетата ни да са здрави, а майките – усмихнати“, коментира тя.

Допълни, че шишета за бебета в кувьоз са изключително необходими, особено в първите моменти, тъй като майките започват грижата за рожбите си на по-късен етап. По думите ѝ памперсите ще стигнат за поне 2 месеца.

Сестра Нешева съобщи, че в момента в неонатология са настанени четири пеленачета, а от началото на 2023 г. до 21 декември в болницата са проплакали 1004 бебета.

Източник и снимка: https://milostiv.org/