Не спираме да ви споделяме добрите новини, които имаме щастието очите ни да виждат. Плачът на поредното украинско бебе, родено в България, огласи акушеро-гинекологичното отделение в казанлъшка болница.

Анастасия бяга от Киев със свои роднини през България за Турция. Стресът, през който са принудени да минат, в комбинация със хилядите пропътувани километри, вероятно оказват влияние и раждането на майката настъпа по-рано от очакваното. Анастасия е насочена към най-близката болница и така попада в ръцете на д-р Ивана Нихтянова.

„Първо трябваше да стабилизираме майката, тъй като беше много изтощена“, сподели д-р Нихтянова.

Момченцето на бягащата от войната Анастасия проплаква в Казанлък в последните минути на 8 март. Раждането протича естествено, на бял свят се появява малкият Марк, който е с тегло 3.5 кг. Лекарите са показали своята дълбока съпричасност - не само помагат за раждането на здраво момченце, но успяват и да настанят роднините на Анастасия в хотел. 

На фона на многобройните военни действия в Украйна, бебета, които се раждат у нас, са светъл лъч, засилващ вярвата в доброто, надеждата и в силата на живота. 

Източник и синимки: PressTV