Огромна трагедия е станала тази нощ в Благоевград, където 5-годишно дете почина на път за спешното отделение на болницата. Най-вероятната причина за смъртта е аспирация.

Родилка и бебето ѝ са починали в Самоков

Детето е от село Стоб, първоначално е закарано до спешна помощ в град Рила, а от там е преценено да бъде транспортирано в Благоевград, информира БНТ.

Преди да бъде потърсена спешна помощ, детето е страдало от болки в корема, разстройство, гадене и повръщане от около 5 дни.

Лекари спасиха бебе на 22 дни с тежки усложнения от коклюш

Медиците в спешното отделение в Благоевград са направили всичко по силите си с реанимационни действия да спасят детето, но смъртта вече е била настъпила, казаха за БНТ от МБАЛ-Благоевград.

Медиците констатирали смъртта на детето, а дали тя е настъпила по пътя към спешно приемно в Благоевград или преди това, ще установява разследване на прокуратурата.

Лекари спасиха 26-годишна родилка в животозастрашаващо състояние

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" се е самосезирала във връзка с починалото петгодишно дете в Благоевград. Агенцията започва извънредна проверка от днес в МБАЛ Благоевград, Центъра за спешна помощ в Кюстендил/ФСМП – Рила, както и на личния лекар на детето.

Източник: https://www.chernomore.bg/