Колкото по-топло става, толкова повече мислим за нови пътешествия. Но, когато сме родители на малки деца, идеята да планираме ваканция не е така привлекателна. Монетата обаче винаги има две страни. Наскоро ви споделихме защо почивката с деца – буквално ,,почивка‘‘, не е мит, а реалност, ако следвате някои правила. В случай че сте пропуснали нашите съвети, хвърлете поглед тук: Как да планираме перфектната семейна ваканция

А сега, нека се върнем към темата - ,,не е измислица безгрижието и щастието съществува, дори когато имаш малки палавници наоколо…‘‘. Специално за вас подготвихме мининаръчник с 5 правила за почивка с цялата фамилия, но без никакви главоболия.

Ето кои са избраните 5:

 Заложете на подходящо място за настаняване

 Фактите са ясни – необходимо е да намерите своето местенце, което да бъде красиво, удобно, просторно и на перфектна локация. Преди да си помислите, че подобна комбинация не съществува, бързаме да споделим точно обратното - ВИЛИ БАЛЧИК, разположени във вилна зона Овчаровски плаж, са family friendly герои и сбъдната мечта. Намират се само на няколко крачки от Университетската Ботаническа градина и Двореца на румънската принцеса. Те са прекрасна опция за всички, които желаят да споделят време с приятели и близки, докато децата играят наоколо.

 Разгледайте вилите отблизо и изберете своя фаворит:

yes Вила Hacienda Del Sol

yes Вила Cook

yes Вила Apple

 Не забравяме също така, че сред вас има и ,,любители на споделеното уединение‘‘, на чиито високи очаквания с лекота отговаря резиденция Балкида.

Резиденцията предлага индивидуални къщи с гледка към морето  (по-красиви и стилни, отколкото можете да си представите) и споделени луксозни пространства, разбира се, в това число градина и басейн (басейните на Вили Балчик и резиденция Балкида се поддържат със специални соли, които са напълно безопасни за кожата, не предизвикват раздразнение и са подходящи както за деца, така и за бременни. И още нещо – температурата на водата винаги се поддържа около 27 градуса – факт, който силно вълнува родителите).

Балкида се намира само на една ръка от главния път, свързващ курорта Албена с град Балчик.

Внимание, катунът тръгва

Макар да звучи сложно да подготвите толкова много багаж, повярвайте ни, именно така ще си подарите блажено спокойствие. Носете със себе си всичко необходимо за грижата за децата, включително лекарства, играчки, подходящи дрехи – дебели, тънки, по няколко чифта, и любима храна за някои ,,кризисни моменти‘‘.

Разграфете деня

Когато сте там, създайте график за деня, който да включва време за почивка, хранене, забавления и др. Такъв режим помага да се запази реда и да се избегне преумората при децата, особено ако са около 2- или 3-годишни. С една дума – режимът е лек срещу кисели деца.

Включете децата в планирането

Позволете на вашите деца да изразят своите предпочитания за забавления и дейности по време на почивката. Когато изберете мястото, се запознайте в детайли с всички подробности – не само по отношение на интериора, но и на екосистемата, в чийто живот ще се потопите. Например Балчик очарова с културно-исторически забележителности и атракции в района – нека малчуганите ви да научат кои са те.

Спомени и семейни забавления

Изберете дейности, на които цялото семейство може да се наслади заедно. Сложете в багажа и фотоапарат за моментални снимки – това ще се окаже безценен подарък за цялото ви семейство години по-късно. И не на последно място – направете своята резервация навреме и се насладете на мечтаната почивка.