Болка, сълзи, тежки диагнози, загуби... Понякога бебето се бави. Трудният път обаче се оказва по-лек, когато намериш правилния специалист. Споделяме ви един емоционален разказ с щастлив и пухкав финал. Историята намерихме във Фейсбук профила на Д-р Александър Калчев. Вярваме, че прочетеното ще даде надежда, сила и кураж на още двойки, минаващи по същия трънлив път. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

"Здравейте, дойде времето да разкажа нашата история за появата на Габи.

През 2019 г. имах проблеми с менструалния ми цикъл, всъщност проблемите започнаха след моето завършване в училище през 2016 г. Имах силни болки, нетърпими до толкова, че бях на легло с дни. Болкоуспокояващи не помагаха, дори и най - силните. 

След завършването ми се преместих в София, нещата не се подобряваха дори напротив...

Отидох на контролен преглед след поредната криза. Лекарката се хванаха за главата буквално, след като ме погледна на ултразвук. Видя огромни кисти, ендометриозни. В левия яйчник 4см, а на десния около 3 по спомен. Думите ми бяха "ендоме... какво"? За първи път се сблъсках с тази диагноза. След това потърсих второ, и трето мнение. И те бяха на същото мнение. 

Попаднах на един лекар Х, който ме оперира, по време на операцията всичко мина по план, запази яйчниците, за което бях благодарна. 
След като излязох от упойката ми каза, че тръбите и двете са запушени. Аз останах в тотален шок и ми каза: "ако искаш да имаш деца, трябва инвитро".

Месец след месец, тест след тест… защо бебето се бави?

След контролния преглед втория искаше втора операция за да е сигурен дали “наистина” са запушени, като го чух това избягах с 200 от там и добре, че го направих. Назначи ми стандартно лечение, което спира цикъла за 6м, първото поставяне на инжекцията беше истински кошмар. Толкова грубо отношение, поставяне, след което получих ужасен стрес, не исках да го продължавам това лечение, изобщо ми идваше да спра...

Благодарение на една мила жена, която ме насочи към д-р Дойчиновски продължихме лечението и всичко беше песен, като изключим страничните ефекти, мина се и това. По време на лечението преминах и през паник атаки в следствие на първото поставяне. Оправих се сама благодарение на моя психолог Стела. 

Да родиш здраво бебе след 12 години борба и 4 спонтанни аборта

След като дойде първият цикъл, започнахме опити за бебе. Получи се на 7 месец опити напълно неочаквано, изобщо не вярвах. 

Чудото беше станало двете черти така ярки, че да не повярваш. 

Отидохме на преглед всичко беше наред, сакчето си беше в матката, и чудо диагнозата за тръбите била грешна

След няколко дни прокървих, дадоха ми лекарства за задържане, но за съжаление не помогнаха.

Загубихме бебето в 7 седмица. Беше много труден и емоционален период за мен и мъжа ми. Изпаднах в дупка, питах се защо на мен? 

Осъзнах, че репродуктивните проблеми са тема табу... Някои ще те разберат други не чак толкова.. 

След трудна битка и силна вяра, едно семейство ще си има близнаци

Срещнах огромна подкрепа от Фондация ендометриоза и репродуктивно здраве, по специално Катерина и Ани, на които съм и страшно благодарна. Благодарение на Фондацията разбрахме за д-р Калчев и екипа му. 

Първият преглед при д-р Калчев беше вълнуващ, чувах само добри неща за него, гледах го по уебинари, следяхме всяка негова тема с интерес. Успокои ни, че щом веднъж е имало бебе, пак ще има... ами така беше. 

На втория преглед направихме проверка на тръбите с пяна за щастие излязоха пропускливи.

Даде ни лека стимулация с хапчета, изчахме, но не стана. Следващата стъпка беше биопсия на матката, много ме беше страх от това. 
Но и това мина изключително леко, изпрати ни при доц. Михайлова за терапи, благодарение на която аз забременях, задържах и износих здраво дете. Малко след това се намеси и др Иванова която ми следеше тромбофилията всеки месец. И се запознахме с д-р Чучумишев - изключително спокоен и търпелив лекар, прегледите при него бяха много вълнуващи също. Гледахме малкото човече,  сякаш е при нас. Успокояваше ме при всяко едно мое притеснение. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

9-те месеца минаха неусетно и леко. Благодаря на целия екип за спокойствието, загрижеността и подкрепата най-вече. Вие сте нашите ангели да знаете, че ви обичаме, цял живот ще ви бъдем благодарни. 

С уважение и обич,

Дени, Габи и Димитър."