Около 11% са недоносените бебенца у нас. Грижите за тях започват още от родилния дом и са насочени в три направления: осигуряване на постоянна телесна температура, изхранване и опазване от инфекции. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Осигуряването на постоянна телесна температура се извършва с помощта на различни средства. При децата от трета и четвърта степен недоносеност се използват кувиози, които осигуряват постоянна температура и влажност на въздуха ( между 75% - 85% ), както и постоянен приток на кислород. Децата се изваждат от кувиозите, когато достигнат 2,000 – 2,500 гр.

У нас всяка година проплакват над 6500 недоносени бебета

С водосвет в хасковската болница беше открито ремонтираното и обновено неонатологично отделение. Секторът в Акушеро-гинекологичния комплекс ще разполага с 20 кувьоза за недоносени бебета, от които два новозакупени, в две зали.

Строително-монтажните работи и доставката на апаратура и оборудване са за около 300 000 лева. Това е поредната стъпка от реновирането на АГ-комплекса, в който от 2016 г. досега вече са вложени собствени средства от над 1 милион лева, каза изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Гелов. Той посочи, че майчиното и детско здравеопазване са приоритет за ръководството на болницата и припомни, че и миналата година е приключило и реновирането на детското отделение.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Областният управител Гинка Райчева благодари на мениджърския екип за положените усилия. Нека в Хасково се раждат повече деца, пожела и кметът Станислав Дечев.

Източник: https://bntnews.bg/