Виктор е роден в 33 гестационна седмица с тегло под 2 кг. След прогресивно нарастване на главата е установена хидроцефалия и му е поставен вентрикулоперитонеален шънт.

Детето изостава и в нервно-психичното развитие и на 1 год. и 9 месеца е диагностицирано със спастична церебрална парализа – средна степен.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Виктор провежда рехабилитация от шестмесечна възраст – първо в България, а по-късно и в Турция. Поради по-добрите резултати, родителите искат рехабилитацията в Турция, център Рибем, да продължи.

Скъпи Дарители,

Ние сме Таня и Петър и сме родители на Виктор. Искаме да ви разкажем за едно лъчезарно, любознателно и прекрасно малко създание, което притежава и изключителна смелост и храброст! Той беше роден преждевременно в 32-ра гестационна седмица с тегло от едва 1850 грама.

След дълъг престой в неонатологията Вики бе диагностициран с вътрешна хидроцефалия. Претърпя две неврохирургични операции и му бе поставена клапа. За жалост неговите мъки не спряха дотук и малкият ни юнак се изправи пред ново предизвикателство.

На по-късен етап се установи, че Вики има и детска церебрална парализа-квадрипареза. Започна ежедневни рехабилитации, които дадоха известни резултати и имаше подобрение в състоянието му, но като цяло, не са особено задоволителни. Впоследствие Виктор бе пренасочен към специалисти в чужбина. Рехабилитацията там е скъпоструваща, а като към това се прибавят и всички съпътстващи разходи, за нас става все по-трудно да се справяме сами и имаме нужда от съдействие!

Стефани, родена в 7-ми месец, се нуждае спешно от помощ

Борбата, която водим е постоянна, но за съжаление средствата са малко и затова се обръщаме към Вас с молба да подкрепите Виктор за да може да проходи и да бъде самостоятелен. Вярваме, че с вашата подкрепа, Вики ще може да изживее едно изпълнено със забавления детство, както и да има възможността да порасне като пълноценен живот.

Благодарим на всички, които ще ни подкрепят и имаме надеждата, че с ваша помощ ще изправим Вики на крака!

Веселина, майка на две деца, се нуждае от помощ

Стойността на 24 терапевтични сесии (1 месец) е 1920 евро. За 1 година са необходими 23 000 евро.

enlightened Можете да подкрепи Вики тук: https://dmsbg.com/