На 17.10.21 НЕДЕЛЯ ОТ 11:00 Ч. ДО 17:00 Ч. SOHO Sofia* и приятелите ни от магазина за детски дрешки с втори живот Скрито в Скрина** се обединяваме в кампанията “SoSOCIAL • Вземи дрешка с усмивка” с покана за един споделен следобед сред уюта на зелената ни къща. Желанието ни е да покажем на децата ни колко е облагородяващо да се мисли за добруването на другите, да се цени общия ни дом - планетата Земя и в частност вещите. Защото често това, от което нямаме нужда, би зарадвало някой друг и когато виждаме как хора като нас непринудено вземат нещо използвано, бихме взели и ние, особено когато е сред уюта на приятелска среда.

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ''9 МЕСЕЦА''ЗА САЙТ НА ГОДИНАТА В КАТЕГОРИЯ - МЕДИЕН САЙТ

Всеки може да донесе запазени и изпрани детски дрешки, играчки и други принадлежности, и замени за такива, от които има нужда. Като по-важно от носенето ще се окаже взимането, понеже сме сигурни, че всички ще искате да дарите. Затова се стараем да организираме даряването на останалите след събитието дрехи, което се оказва трудна задача, тъй като повечето големи организации разполагат с бюджет за закупуване на нови дрехи, а малките имат тясно специфични нужди. За отделението за недоносени бебета към Майчин дом например ще отделим дрешките и чувалчета за сън за най-малките бебоци. Приятелите ни от Reach out от своя страна ще доведат семействата, за които се грижат, за да подберат директно необходимото. А дрехите за тинейджъри ще заделим за Съвета на жените бежанки в България. Разчитаме и на вашите предложения за допълнителни канали, така че молим - пишете ни и ще се погрижим да ги обгрижим.

▽ Цялостната весела глъчка, вкл. и от четирикраките ви любимци, ще е музикално съпроводена на по чаша ароматен билков чай за душата.

▲ Вход свободен и без никакви финансови транзакции - само даряване и взимане; или само даряване; или само взимане - на когото каквото му е необходимо.