Здравейте,
Наскоро попаднахме на една интересна история за две непознати жени, родили в един и същи ден, кръстили децата по подобен начин и решихме да споделим и нашата история, която е още по-невероятно звучаща и ако не бях от главните действащи лица трудно бих повярвала, че е възможна изобщо. Историята е описана от братовчедка ми, с която преживяхме всичко заедно и с която все още на моменти се чудим дали не сънуваме.

Прочетете още: Всичко за гестационните седмици - как се развива бебето

Една история за астрални близначета
Ние сме братовчедки, израстнали заедно и цял живот като сестри, изключително близки – Ванина и Нина. Съдбата ни поднася изненада в един и същ юнски ден на 12-ти 2020 година – разбрахме, че сме бременни с вторите си рожби. 9 месеца споделяме своите радости и тревоги – каквото се случи на едната, това се случва и на другата. Ако едната я заболи глава, това се случваше и при другата. Ако едната имаше някакви неразположения, неминуемо сполетяваха и другата и то в същия ден. И така до края на 9-те месеца.


Първият преглед и на двете ни беше в една и съща болница, но избрахме да се следим в различни медицински центрове. Нина избра САГБАЛ ,,Шейново” – при най-добрия доктор, Иван Вецев. Аз избрах МЦ ,,Д-р Щерев” и моя фаворит доктор Росен Билчев, който следеше и първата ми бременност.
Двете често се шегувахме, че ще родим в един и същи ден. Дори имената на децата имаше шанс да бъдат еднакви. По стечение на обстоятелствата на Нина се наложи да роди секцио, а аз чаках големия ден да дойде и нямах идея кога ще се случи. Термините ни се различаваха само с 5 дни.

И така, денят е 24 януари 2021 – денят за секциото на Нина, за който никой не знае. Нина избрала този ден, консултирайки се с нумеролог. В същия ден моите води изтекоха и тръгнах към болницата, в очакване моят наследник да се появи на бял свят, без да подозирам, че моята братовчедка вече е подготвена за секцио. И така, часът е 17:05 ч., когато бебето на Нина – Димитър, излиза на бял свят. Половин час по-късно, в 17:43 ч. се появява и моето бебе – Александър.
Ачко и Митачко, както ги наричаме, са много характерни бебета. Еднакви или точно като нашите бременности. Ако единият откаже храна, съответно и другият отказва… и така за всичко. Трябва да отбележа, че не живеем заедно, за да се наговарят какво да правят. Вече са на 6 месеца, а еднаквите им ,,номера” продължават. Какво ще се случи занапред – следва да видим.
Дали е случайно? Съдба? Или…
 

ВаНина и Нина.
Ачко и МитАчко.