От АГ Селена, Пловдив,  споделиха история, която няма как да не ви разкажем и ние, ето какво написа екипът на болницата във Фейсбук:

"Тя се казва Гергана, на 44 е и е майка на четири деца. Успяла е да отгледа и възпита двама успешни тийнейджъри – единият вече студент, а другият – ученичка в престижно училище. Но най-вече – успяла е да създаде общност на подкрепа и заедност в дома си. Прекарахме споделено време докато чакахме да бъде изписано от болницата най-новото попълнение в семейството – новородената Стела. Истински впечатлени бяхме да наблюдаваме как 15-годишната кака Преслава се грижи за 3-годишното си братче. И не само по отношение на физическото му оцеляване, но и с уроци кое е правилно и кое не, кои са нормите на приемливо поведение и кога децибелите на гласа преминават границите на допустимото за средата, в която се намират. А в очите й има гордост от това, че е кака, че е пример, че е полезна. Докато хвърля скришом погледи към коридора, от където трябва да доведат сбъднатата й мечта – сестричката, за която от години мечтае.    

„Да имаш голямо семейство е благословия и улеснение. Истинска радост е да гледам как големи и малки играят заедно на камара на пода“, споделя Гери. И времето заедно освен, че е забавно, учи децата на отговорност и подкрепа. „Истината е, че след нас остава това – децата и семейството, най-реалният отпечатък, който можем да оставим“, мотивира решението си да бъде многодетна майка Гери.

Голямото семейство се оказва и напълно съвместимо с успешна кариера. Гергана е председател на Обс на община „Марица“. Споделя, че нуждата да се върне рано на работа след раждането на последното си дете й е донесло вътрешен конфликт. Разказва за трудностите и нуждата на обяд да тича до къщи, за да даде пюрето на няколкомесечният Ники. Но никоя трудност не е истинска трудност когато зад нея има толкова много смисъл и любов.

Новородената Стела е второто случено чудо след Ники. Двете деца са родени след като Гери получила диагнозата рак на гърдата преди пет години. Подкрепата на д-р Чалова обаче не оставила Гери и минутка на безспокойството по отношение на бременностите. И въпреки че Стела се роди в 35-тата г.с., след седмица лечение и грижа, чудотворците от неонатологичното отделение на „Селена“ изпратиха най-малкото дете на Гери напълно здраво в къщи, където скоро ще бъде част от смеха, идващ от играещата купчина от деца и младежи на пода."

А ние си пожелаваме в България да се раждат повече деца!

Снимка: Фейсбук АГ Селена