Синдромът на поликистозните яйчници е свързан с редки или липсващи овулации. При това положение не е изключено да не може да настъпи забременяване с лекотата, с която би ни се искало да се случи чудото на новия живот. Разбира се, няма как да пропуснем подуването на стомаха, неприятното окосмяване, качването на килограми. Заболяването се диагностицира с помощта на акушер-гинеколог и ендокринолог – извършва се вагинален преглед с ехограф, пускат се кръвни изследвания на определени хормони и се вземат предвид неразположенията на пациентката.

Ние обаче ви даваме 5 съвета в борбата с поликистозата – хващайте ги под ръка, и се превърнете в победител на финала:

  • Промяна в начина на живот: забравете за прегрешенията под формата на банички, пастички, кифлички, пица – разделете се с хляба и изпратете в немилост въглехидратите и бялата захар. Така ще държите под око и кръвната захар, а това е важно.
  • Колко килограма сте? Наднорменото тегло не ви е приятел. Ако и вие започвате да спортувате „от утре“, то време да погледнете към настоящия момент и да ускорите темпото. Движението е здраве, потопете се в това клише и почувствайте как хармония и енергия започват да се вливат в тялото ви. Тичане, скачане, коремни преси… Намерете своите подходящи упражнения и започнете да преследвате целта.
  • Смехът лекува, светлите мисли са важни: все повече хора се уверяват, че погледът отвътре навън върви ръка за ръка с физическото здраве. Когато се чувствате добре емоционално, не изпитвате страх, тревога, стрес, то тялото ви ще бъде свободно и щастливо да приеме в себе си оплодената яйцеклетка – направете място в сърцето и мислите си за новия член в семейството.
  • Информирайте се: крият ли се в организма ви дефиците на витамини и минерали. Запълнете липсите, обърнете се към диетолог, който има опит с бременни жени и такива, планиращи да станат майки.
  • Приемайте хранителната добавка Кистоп, която повлиява благоприятно нередовния или липсващ менструален цикъл, симптомите на поликистозни яйчници (акне, затлъстяване, инфертилитет, косопад), спомага за намаляване на теглото, подобрява глюкозния метаболизъм в тъканите и способства за намаляване на кръвната захар.