"Темата днес: Занимания с бебчо" - така започва инстаграм публикацията на Калина Христова от предаването "Един за друг". Тя е мама на Матео, който вече е на почти 4 месеца и има "много свободно време".

Ето какво сподели чаровната Кики за заниманията, които практикува с бебчо:

Любима песен, за малко танци и настроение

Може да не мога да пея добре, но поне се старая да се движа в ритъм и това учи и Мати на добро звукоусещане. Дава движение на мен, а близост и любов към музиката на бебчо.

Калина и Емо от Един за друг станаха родители

Приказки

Имаме си книжка с приказки в рими и се забавляваме като си преправям гласа и чета с най-детския си глас. С четенето стимулираме мозъка на Мати и комуникационните му умения.

В очакване на четвърто бебе на 47 години

Гимнастика и масаж

Три пъти дневно поставям бебчо по коремче, след което движа предмети пред личицето му, за да държи вратлето си изправено и да го върти и в двете посоки. А когато е по гръб караме въображаемо колело с крачета, правим поза жабка и плуваме с ръчички. Не пропускам и малките сладки пръстчета + масажче на стъпалцата. Завършваме с много целувки. Всичко това спомага за двигателни активности като пълзене и ходене.

Калина от Един за друг: Изумително е как тази малка точица се превръща в човек

Мини галерия

Картинки в жълто, червено и синьо са пръснати около кошарата и шезлонгчето и развиваме въображението си заедно като ги оприличаваме на различни неща всеки ден.

"Давайте още предложения за активностти на близо четиримесечен младеж с много свободно време ", завършва Кики, а ние решихме да ви предизвикаме да направите същото. 

Източник и снимка: Instagram @kalina_hristova_