Поради големия интерес, ето и информация за болничния престой в следродилно отделение. При нормално раждане без усложнения и добри изследвания на бебе и майка престоят е 3 дни. При секцио 5.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

На снимките виждате двойна ВиП стая, която струва 75лв на нощ. Има и единични стаи (препоръчвам) по 150лв на нощ. Бебетата на Вип етажа са при вас през цялото време освен в два интервала, когато са при педиатрите на етажа за прегледи, ваксини и други изследвания. Тогава аз излизах навън или се виждах с близки във фоайето на етажа. Бебетата в обикновените стаи на 7 етаж (ремонтирани са и те и са безплатни) се взимат само за хранене на 3 часа и стоят при педиатрите. Има тоалетна и баня вътре, хладилниче и телевизор. Не се допускат близки в отделението дори татковци. Показвате им бебето през стъкло, а за всяко бебе има малко легло на колелца, с което си движите наоколо.

Свижданията са всеки ден по обяд. Може да Ви носят каквото имате нужда. Дрехи, шишета и други неща за бебетата не се позволява да се внасят и ползват вътре. Само памперси, мокри кърпички и крем за дупе трябва да осигурите. На етажа има 2 екипа - 1 за майките и 1 за бебетата. Сутрин минава визитация по стаите за майките, а в 10 оставяш бебето при педиатрите. Млякото, ако не сте само на кърма, ви го носят в стаята на всеки 3 часа и нощем и денем. Те носят нови дрешки и чаршафи за бебето и вечер минават да изкъпят, намажат и дадат медикаменти на всяко бебе. В стаята на майката има бокс с мивка и повивалка и там се случва това.

Храната е Ок, но и Хепи доставят до 12 етаж до вратата на отделението. Освен задължителния списък с неща, който е на сайта на болницата, препоръчвам да си вземете слушалки, тапи за уши, сух шампоан, профенид свещички и гинексид и цикатридина. Аз вкарах и биберон контрабанда, защото моите бебета обичат. Екипът е мил, ако ти си мил.

Актьорът Атанас Михайлов стана татко за първи път

Имат яко работа и понякога са напрегнати, но има огромна разлика в отношението, от когато раждах Дани. Педиатрите са мед, едното момиче от тях го хванах да пее на бебенцата. Старшата на майките изглежда страшна, но с подходящо отношение си станахме партия.

Изписването е най-тегавата част. Изследват ви и ако всичко е наред с показателите на мама и бебе ви съобщават, че днес си тръгвате и се почва едно ходене по етажите - до касата, до педиатрите, до майчините лекари… епикризи, фактури, това не са го измислили още. Една жена идва да запише информация за вас, бащата и бебето. Имена, ЕГН, адрес за да може да си вземете акта за раждане след 10,15 дни. И след всичкото това обикаляне на родилката, таткото само трябва да вземе два букета, малко уиски, бонбони или тортичка и да дойде да си ви прибира вкъщи.

Певицата Десислава ще става баба

При нас консултант по кърмене не мина, но легендите гласят, че има такъв. Има и доилна стая… аааа стая за цедене, но няма консумативи за помпата, която е на 10 години, демек няма. Трябва да направя инициатива за закупуване на няколко професионални помпи за кърма, че повечето майки си влачеха от вкъщи, но няма къде да стерилизираш, което пак е филм. 

Иначе всичко друго беше супер. Гледката от 12 етаж е невероятна и все пак това е болница и Ви желая да прекарате възможно най-малко време там. 

Благодаря на всички, които взеха участие в отглеждането на мен и Влади. Благодаря на екипа и най-много благодаря на девойката, която пееше песни на бебетата. 

Източник и снимки: Instagram krasimiramc