Всички обичаме своите домашни любимци, и кучетата несъмнено са нашите верни приятели. Парковете са места, където те могат да се разходят, да се играят и да тичат. Но, независимо колко обичаме нашите кучета, има нещо важно, което трябва да помним - да почистваме след тях. Както и да се съобразяваме, че има зони, предназначени конкретно за кучета – оградени и така нататък.

Основни правила при захранването на бебето

За майките с малки деца паркът е втори дом. Но какво се случва, когато някой не си почиства след кучето или когато опасни и агресивни кучета са пуснати без контрол? Това може да бъде сериозен проблем и за децата, и за техните родители. В конкретния случай за мен и за моето дете. Ако направя забележка или ме гледат накриво, или ми се карат, да не казвам още какво…

Ранната грижа за психологичното здраве на децата - основа за светло бъдеще

Ние нямаме домашен любимец, но преди години, с моя съпруг бяхме горди стопани на немска овчарка, винаги спазвахме правилата навън, почиствахме след нея, а кучето ни беше регистрирано, кастрирано, обезпаразитено и НЕ плашеше децата наоколо с лаене или агресия!

Моля, наистина от сърце, всички безотговорни стопани на кучета да си представят как се чувстваме ние – родителите, дали ни е приятно да се притесняваме постоянно какво ,,ако‘‘ ще настъпят децата ни, дали няма да го хванат с ръце, а най-малките да не казвам още какво.

В София през 2022 година са проплакали около 13 хиляди бебета

 

Малчуганите често играят на земята… за тях този опит е важен и ценен за развитието им. Затова е задължение на всеки собственик на куче да почиства след своя пухкав приятел. Толкова ли е трудно всеки да спазва някакви норми и правила, ей така, за да не се тревожим поне за здравето на нашите деца.

Лекари спасиха живота на 4-годишно дете, нахапано по главата от куче

Така че, молим ви – аз и Миа, която е на 2, ако имате куче, което обичате да извеждате в парка, бъдете отговорни и почиствайте след него. Сложете му каишка, ако лае или показва агресия към други животни и хора. Това не само е жест на уважение към околните минаващи, но също така и към вашите съседи, познати, непознати, родители и техните деца.

Да създадем заедно приятна среда за всички - за нашите кучета, за нашите деца и за нас самите – възможно ли е? Отговорност, внимание и желание, друго не ни трябва. Да, възможно. Моля ви!

Даниела, майка на Жени (2 год.), София