Подготовката за бебчо е изключително вълнуващ момент - изпълнен с трепетни емоции, сякаш ято цветни пеперуди пърхат в корема ни, докато ние нареждаме "пъзела на бъдещето". Невинаги обаче е лесно да отсеете наистина "задължителните" покупки от онези, които ще събират прах в някой шкаф. Към бременната валят хиляди съвети от близки и познати, а в допълнение онлайн пространството също изобилства от всевъзможни идеи.

Прибавяйки липсата на опит, време и хормоналната буря, уравнението изглежда все по-сложно.

Дишайте! Представяме ви списък с 5-те незаменими придобивки в грижата за новороденото.

Ето и какво сме включили в него:
1. Анатомично бебешко гнездо. През първите три месеца то ще се превърне в постоянно прибежище за бебето - не само по време на сън, но и във всеки миг, когато няма как малчо да е в прегръдките на мама или тати.


2. Удобни дрешки (по възможност с вградени ръкавички) от органичен памук и одеало от мерино. Кожата на бебето е по-нежна, отколкото можете да си представите. Бъдете внимателни по отношение на материите и моделите, които избирате, уверете се, че боите и платовете са напълно безопасни, меки и комфортни. Мериното не запарва, подходящо е за всеки сезон, осигурява оптимална терморегулация.

3. Помпа за кърма. Тя е верен помощник за НАЙ-ВАЖНИЯ момент - кърменето и храненето на бебето. Би било добре да изберете електрическа помпа, за да си спестите сериозен дискомфорт. Знаете ли, че не е препоръчително да използвате помпа за кърма втора употреба - няма как да знаете колко и как е използвана подобна преди да стигне до вас. Храненето на бебето през първата година е редно да бъде възможно най-безопасно по отношение на хигиена. Всъщност помпата е сред задължителните покупки, тъй като спомага за поддържане лактацията, когато бебето не суче достатъчно или вие сте навън (всяка мама се нуждае от време за себе си понякога). Не на последно място - потърсете компактна помпа, лесно преносима дори в дамска чанта. Нашият фаворит, достоен за вниманието на взискателните родители, са помпите за кърма Neno. Брандът предлага иновативни решения за лесно, удобно, безопасно и спестяващо време изцеждане на кърма, както и последващо хранене и/или замразяване на скъпоценната течност. Разгледайте всички модели и научете подробности за характеристиките им ТУК 

4. Видео бебефон. Дори да смятате, че малкият апартамент изключва необходимостта от подобна инвестиция, то уверяваме ви, че сте в грешка. Подарете си спокойствие и се насладете на "тишината", докато бебето спи. Вярваме, че при пътешествия и гостуване в дома на роднини бебефонът ще бъде неизменна част от багажа ви.

5. Плюшена играчка (с опция за закачване на креватче/количка и в автомобил) за бял шум. Подобен "уред" спомага за спокойния сън на бебето, напомня му за любимите шумове в утробата и казва на неговия език "тук си в безопасност".