Ура! Слънцето е тук и присъства все по-често в нашите дни. Навън е топло, небето е синьо, а слънчевите лъчи ни даряват с топъл поздрав. Предстоят пътувания, летни вълнения, усмихнати спомени и безброй приключения. Да, звучи като песен, и да, може да бъде именно това. Но само тогава, когато сме информирани, добре запознати и подкрепени от правилния слънцезащитен продукт. 

Никой не иска слънцето да се превръща от приятел във враг. Когато сме с дете обаче, този сценарий не е изключен. Ето защо е важно да бъдем предварително подготвени. Спокойни мама и татко и малчо, който е защитен – само тогава игрите навън ще са приказка, пътуванията ще бъдат безопасни, а усмихнатите детски личица ще светят точно толкова силно, колкото и слънчевите лъчи. 

За детската кожа с любов… 

Кожата на бебетата и малките деца е в пъти по-тънка и чувствителна от тази на възрастните. Реагира много по-лесно на всякакъв тип дразнения и изисква внимателна, деликатна грижа. Как да я осигурим? Споделяме някои важни правила. 

  • Без пряка слънчева светлина

Витамин D е нужен на организма, а за никой не е тайна колко много си набавяме от него благодарение на слънцето. И все пак – пряката слънчева светлина вреди! Никога не излагайте детето на нея и избягвайте силното обедно слънце между 11:00 и 15:00 ч. 

  • Не забравяйте за шапката

За да бъде детето добре защитено, важно е да бъде облечено в UV-защитно облекло. Какво включва то? На първо място шапка – съветваме ви никога да не оставяйте главичката на малчугана открита, когато слънцето е силно. Препоръчително е детето да бъде с дълги, тънки панталонки, свободна блузка с дълги ръкави, обувки или чорапки, а когато е достатъчно голямо, може да добавите и сладък аксесоар – очила.  

  • Търсете сянка

Ако смятате да прекарате повече време навън, то задължително се насочвайте към сенчестите места. В горещите дни спасение ще откриете именно в тях. На сянка детето ще бъде по-енергично, ще има повече свобода и комфорт за игра.

  • Хидратация – сега, след малко и отново

Не излизайте без вода! Дехидратацията, дори и само в лека форма, може да причини умора, главоболие, липса на концентрация, намалена работоспособност и суха кожа. Приемът на течности, особено при децата, е изключително важeн, тъй като при тях съотношението на вода в организма спрямо телесното тегло е от много по-голямо значение, отколкото при възрастните. Малчуганите обаче трудно разпознават симптомите на жажда, а това ги прави особено уязвими, когато играят на открито в най-горещите летни месеци.

  • Доверете се на качествен слънцезащитен продукт 

Верен другар в летните дни, подарява грижа, защитава и внася безгрижие. Да, без него не може и да, съветваме ви винаги да бъде до вас. Чувствителната кожа на бебето/детето трябва да бъде много добре защитена от слънчевите лъчи, поради нейното ниско ниво на естествена защита. Дори и на сянка, детската кожа пак се нуждае от щедро количество специален слънцезащитен крем за деца с висок, до много висок слънцезащитен фактор (поне SPF 30, за предпочитане SPF 50) . Внимание заслужават всички, изложени на слънце, части от тялото – не забравяйте за задната част на ръцете, ушите, носа и шията. 

Избирайте продукти, създадени с мисъл за особеностите на бебешката кожа, както и с грижа за природата. Сигурност, отношение и качество ще откриете в лицето на HiPP слънцезащитни продуктите са с клинично доказана поносимост, водоустойчиви и особено щадящи кожата, осигуряват незабавна защита и съставът им се отличава с 0% аромати, наночастици и UV филтри, вредни за коралите. Нанасят се лесно, не са лепкави и не оставят бяла следа по кожата, защото попиват бързо. Благодарение на тях безопасното забавление на слънце е гарантирано!

Избирайте с разум и любов, за да бъдете защитени и спокойни. Само така ще забравите за вредните действия на слънцето и ще се насладите на всички негови ползи. А те, повярвайте, никак не са малко.