Скъпи приятели, с удоволствие ви споделяме, че в списание „9 месеца“ си имаме нова кулинара рубрика с автор Вероника Георгиева. Можете да се запознаете подробно с нейните творения в канала ѝ в Instagram и в страницата във Facebook @dessertsvalley. Разбира се, не пропускайте да разгледате и блога ѝ с красиви, здравословни и вкусни предложения за малки и големи на www.dessertsvalley.com

Какво ни сподели самата Вероника за своя професионален път, мечти и майчини моменти, научете от следващите редове:

„Здравейте! Казвам се Вероника Георгиева, на 30 години, и съм майка на две слънчеви момчета Даримир (2-годишен) и Кристиан (1 месец). Бих се описала като жизнерадостна, енергична, добре възпитана, амбициозна, симпатична и секси дама, понякога инатлива и твърдоглава и много скромна. Обичам адреналина и приключенията – да пътувам, спортувам, танцувам и да рискувам. Изпитвам голямо удоволствие да радвам хората около себе си, да правя изненади, да прекарвам време със семейството си и да се грижа за него. Обичам и търся красивото навсякъде, затова се старая всичко, което готвя, да бъде не само вкусно, но и много апетитно.

Мама в действие

Трета година вече съм в майчинство и основно място в ежедневието ми заемат дейности от рода на смяна на пелени, кърмене, пране, чистене, разхождане, нощно будуване и дневни игри. Въпреки повтарящите се (и понякога отегчителни) домакински ангажименти и натрупващата се майчина умора, никога не са ме напускали желанието и мотивацията да се вихря в кухнята и да измислям нови рецепти. Кулинарията е моето хоби, радост, страст и призвание. Чрез готвенето си почивам и се отърсвам от домашните задължения. Пренасям се в друг свят, в който влагам любов и въображение и експериментирам на воля с нови вкусове и комбинации. Обичам да готвя вкусно и красиво. За мен е важно храната да изглежда също толкова апетитно, колкото е и вкусна – това е двойно щастие за сетивата.

Моето семейство е моята опора и подкрепа. Доволните коремчета на мъжа ми и по-големия ми син са истинско вдъхновение да се развивам и творя в кулинарна насока още повече. Мъжът ми ме подтикна да се запиша в кулинарното предаване Masterchef и след като си тръгнах оттам, създадох кулинарната си страничка @Dessertsvalley. Това беше преди малко повече от 1 година и вече имам над 11 хиляди последователи. Това ме мотивира още повече. Кара ме да вярвам, че вървя в правилната посока, че трябва да преследвам целите и мечтите си безотказно.

Разбира се, всичко е за сметка на нещо. При мен това "нещо" е личното време, което напълно липсва. Успявам да намеря минути за нови рецепти, само когато децата спят. Понякога мивката остава пълна с чинии до следващия ден, играчките също не се прибират магически, но аз се усещам удовлетворена и щастлива, защото правя онова, което обичам, което ми доставя наслада и което ще зарадва другите.

Мечти, планове, проекти…

В момента работя по съдържанието на първата си книга с десерти. Много ми се иска да я издам и след няколко години да имам създадени още няколко книги с рецепти за деца, идеи за обяд и вечеря, бързи рецепти, отнемащи не повече от 30 минути и малко съставки, както и специално насочени към веган и безглутенова диета. Ще продължа да развивам блога и социалните мрежи, свързани с него и се надявам да радвам с рецептите все повече и повече хора и да ги подтикна да се хранят по-здравословно. По отношение на готвенето и храната за мен е важно продуктите да бъдат пресни, качествени и с чист произход. Винаги чета внимателно съдържанието на продуктите, които купувам, защото за съжаление все по-трудно се намират храни без палмово масло, модифицирано нишесте, натриев глутамат, изкуствени оцветители, вредни Е-та и т.н.

Стремя се към здравословно хранене и рецептите, които създавам също са такива, но не изпадам в крайности по този повод. Например готвя и ям сладко, както и бял хляб. За мен здравословно хранене е балансирано и разнообразно, с консумация на сезонни плодове и зеленчуци, заменянето на рафинираната захар с натурални подсладители като кокосова захар, кленов сироп, агаве и мед, по-малко използване на сол и готвене без пържене. Мечтая за бяла спретната къщурка с голям зелен двор и още по-голяма кухня, защото мястото в моята все не ми стига. Мечтая за по-добър свят с по-здрави, по-добри и великодушни хора. Да има по-малко лоши болести и събития. И най-вече – семейството ми и близките ми да бъдат здрави и щастливи.