Децата до 14 ненавършени години ще пътуват с безплатна карта в градския транспорт от 1 февруари 2024 г., съобщават на страницата си във Фейсбук от Центъра за градска мобилност.

Бебетата приемат готови модели на мислене и действие от околната среда

Картата ще е електронна и със снимка. За целта родителите трябва да удостоверят с документ във всеки обект на ЦГМ възрастта на детето, както и адресната регистрация на родителя (постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община).

Картите на децата между 7 и 10 годишна възраст, които и към момента са безплатни, могат да бъдат удължени с един месец. След това трябва да се заменят с новия вид превозен документ за деца от 7 до 14 години, който влиза в сила от 1 февруари.

Учениците, студентите и докторантите продължават да пътуват при досегашните условия до края на месец януари 2024 г. Те могат да заредят месечна карта за 15 лв.; годишна карта за 180 лв.

311 бебета се раждат през 2023 година в УМБАЛ Медика в Русе

Ако детето е на възраст между 10 и 14 години, родителят може да зареди картата му за един месец на цена от 15 лв. (за януари). От февруари детето ползва безплатна карта за градски транспорт.

Източник: https://www.pariteni.bg/