"Силно се надявам, че с тези устройства за безконтактна дезинфекция ще успеем да създадем една още по-добра среда за по-здрави деца и по-спокойни родители и учители", сподели кметът Иван Алексиев.

В Ямбол откриха сензорно-моторна стая за деца

Всички детски градини на територията на община Поморие вече разполагат с високоефективни бактерицидни лампи за UV дезинфекция на въздуха. Уредите бяха закупени по инициатива на кмета на община Поморие Иван Алексиев и вчера бяха поставени в стаите на всяка една групичка в учебните заведения.

Чудите се какъв цвят ще бъдат очите на вашето дете? Позволете на нашия калкулатор да отгатне. 

„В момента има повишена заболеваемост от вирусни и бактериални инфекции, което е характерно за зимните месеци. Децата в предучилищна възраст обаче са най-уязвими и при тях боледуването минава доста по-трудно, отколкото при нас, възрастните. Благодарен съм на всички директори и на възпитателите за старанието и грижите, които полагат, опазвайки здравето на най-малките. Силно се надявам, че с тези устройства за безконтактна дезинфекция ще успеем да създадем една още по-добра среда за по-здрави деца и по-спокойни родители и учители.”, сподели кметът Алексиев по повод инициативата.

По-силна от майчината любов няма - едно трогателно писмо с молба за подкрепа

Лампите са общо 36 броя, отговарят на най-високите стандарти за хигиена в Европа, напълно безопасни са за употреба в присъствието на хора и не отделят вредни емисии. UV – C лъчението през корпуса на устройствата уврежда ДНК структурата на всички микроорганизми – вируси, бактерии и плесени, унищожавайки ги за изключително кратко време.

Източник и снимка: https://www.flagman.bg/