В Комплекса за социални услуги в Ямбол откриха сензорно-моторна стая за деца със специфични образователни потребности. Според специалистите терапевтичната стая е особено полезна за деца с аутизъм. 

yesНАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

Сензорно-моторната стая е изградена преди два месеца, като за обзавеждането са дарени 8000 лева от ямболския клуб „Инър Уийл". В нея се провежда терапия за деца със зрителни и слухови нарушения, както и такива с двигателни затруднения, обясни психологът Милена Алексиева:

„Това е пътека, в която децата влизат босички и така усещат всякакви повърхности, така че да може да се стимулира тяхното тяло, за да може в бъдеще, вече в реалния живот да разпознават тези повърхности. Това развива чувствителността на детето.“

Терапевтичната стая е много подходяща за децата в аутистичния спектър, споделя Нина Инанова, която е родител на 6- годишно дете с такъв проблем и от няколко месеца посещават центъра.

yesЗа борбата да имаш бебе Ема и за помощта, открита навреме - една майка разказва

„За тази стая и за този център знаят много хора и извън града и посещават това място, защото в страната са малко тези места.“

Източник и снимка: https://bnr.bg/