За нелеп случай в Берковица съобщи бТВ. Две деца избягаха от детска градина, а часове наред персоналът не е забелязал липсата им. За щастие, са открити невредими, докато се разхождали из града.

Съобщение от директорка на детска градина шокира родителите

Инцидентът е от понеделник преди обед - момиченца на 4 и 6 години напускат незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не е разбрала, че отсъстват, тъй като е отговаряла за сборна група с много деца, обясниха от ръководството.

„Учителката е била навън с децата и не е забелязала, те са трийсет и няколко деца, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти“, коментира Илонка Славкова, и.д. директор на ДГ "Малина".

По обед родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал, започва издирване. В ранния следобед малките бегълци са забеляни да се разхождат в близост до училище. Тече проверка.

„Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност“, коментира Димитранка Каменова, кмет на  Берковица.

Съмнение за тормоз над 2-годишно дете в столична детска градина

„Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно колко, ще се прегледат камерите, ще се види, Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай, като в цялата страна“, казва Илонка Славкова.

Родителите са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Източник: https://darik.bg/