Родители, бъдете внимателни! За притеснителен случай с детска храна алармира майка, открила хлебарка в порцията на детето си. Ястието е взето от Детска млечна кухня в Монтана. Жената публикува снимки на "находката" в социалните мрежи, а постът ѝ, както може да се предположи, предизвика множество полярни мнения.

Захранване на бебето – кога е време за твърда храна

По повод на случката, управителят на ДМК – Монтана Графиня Михайлова заяви: „Това е изключително неприятен случай и искам да се извиня на нашите потребители. Последната дезинсекция е извършена по план на 24 януари, а случката с хлебарката е на 25 януари. След това са направени необходимите проверки от Агенция по храните, от община Монтана по документацията, която е в детската кухня. Очакваме резултатите“. 

От детската кухня бяха категорични, че всеки родител може да влезе в помещението, в което се приготвя храната и да види каква е хигиената.

Как да развием любопитство и интерес към храненето у малкото дете

„Сигналът го получихме на 25 януари, а проверката се извърши на 26 януари, защото кухнята беше спряла работа. Установи се наличие на единични инсекти в най-труднодостъпни места, видимо не е имало насекоми. След проверката е установено, че бизнес-операторът е спазил програмата, която има за дезинсекция. Санкция има и кухнята е затворена временно“, заяви д-р Иванка Делева, началник отдел „Контрол на храните“ в ОДБХ – Монтана.

Източник: https://btvnovinite.bg/