,,Паралелки с профил “Роботика” ще са първите иновативни класове от начален етан на “Музейко”. Стартът им ще е с новата учебна година тази есен Осъществихме този проект за общинско иновативно начално училище в “Музейко” благодарение на фондация “Америка за България”. От днес официално “Музейко” става първият общински детски музей. Благодаря на фондация „Америка за България“ и на посолството на САЩ за доверието да дарят „Музейко“ на Столичната община.

Зелената стълба на 9 МЕСЕЦА - една стъпка по-близо до природата

Благодаря на екипа на „Музейко“ за това, че през изминалите 8 години го превърнаха в любимо място за децата на София‘‘, написа кметът на София в своята Фейсбук страница.

Не липсва информация по темата и от страна на Фондацията, ето какво сподели техният екип:

,,Днес с официална церемония дарихме Muzeiko на Столична община. Сега той вече е първият общински детски музей и ще продължи и занапред да ни радва и да вдъхновява децата, родителите и учителите в България. „Музейко е пример за ценностите и работата на Фондация „Америка за България“ - ние подкрепяме и осъществяваме стойностни идеи, подпомагаме тяхното развитие, и след това ги даряваме на страната, която не само вие, но и аз наричам свой дом“, сподели президентът на Фондацията Нанси Шилър по време на събитието.

Kолеж за бебета отвори врати за първи път в България

„Дарението на Музейко съвпада с нашата 15-та годишнина, която отбелязваме именно през 2023 година. Когато решихме да създадем „Музейко“ преди близо десет години, за да насърчим образованието в областта на STEM науките, искахме българските деца от най-ранна възраст да имат среда, която да отговаря на съвременните им образователни нужди. Доказани са ползите от посещаването на музеи в най-ранна възраст, където децата могат да подобрят практическите си познания и умения в четенето, математиката и природните науки.  Това е важно за бъдещето на всяко дете и на всяка страна. Надявам се Музейко да вдъхнови следващите физици като Джон Атанасов, изобретатели и инженери като Асен Йорданов, астронавти като Георги Иванов и новото поколение астронавти като Татяна Иванова“, допълни още г-жа Шилър по време на церемонията с кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

За родителите на деца в карантина - вече е разрешено да се ползва болничен

За екипа на Фондацията Музейко е много повече от една сграда.  Музейко е мечтател по природа, откривател по дух и новатор по призвание.  Вярваме, че ще продължи да вдъхновява поколения български деца да преследват и постигнат мечтите си. Поздравления и още много вдъхновение на екипите на Музейко и на Столична Община.‘‘

Снимка: Аделина Ангелова