История за доброто, в която главните герои са три момчета от Пазарджик, които намериха чанта с крупна сума пари на кръстовище в града и я върнаха на собственичката ѝ. А тя се оказа земеделски производител от близко село. В чантата имало над 50 хиляди лева.

Скок в броя на малките пациенти със сезонни инфекции

Тримата ученици се разхождали из квартала. Докато пресичали едно от кръстовищата, забелязали как от преминаващ микробус изпада дамска чанта. "Тя тръгваше да затваря вратата и чантата падна. След това пресякох, взех чантата. Видяхме, че отгоре има пари и телефон", каза Петър Чавдаров, ученик в 10 клас.

"Решихме да се обадим на последния номер в телефона. Оказа се, че това е дъщерята на дадената жена", посочи Димитър Тричков, ученик в 11 клас. "За миг не сме си помислили да вземем парите", бе категоричен Васил Аралапов, ученик от 11 клас.

Дечица намериха и върнаха изгубен портфейл - за постъпката си получиха грамоти

След минути жената и съпругът ѝ се връщат на кръстовището. И благодарят на учениците за честността им. Семейство е от близкото с. Ивайло. Земеделски производители са. Въпреки че е с висше образование по икономика, от 17 години жената продава произведената стока на градския пазар в Пазарджик.

Притеснената Зонка Белева започнала да прегръща момчетата, а в знак на благодарност им дала пари, за да се почерпят.

В чантата освен пари е имало пликче с дебитна карта, с листче с паролата към нея. В картата е имало също голяма сума от преведени пари от държавна субсидия - над 50 хиляди лева. "Те са герои, те са герои. Сълзи ми напират в очите, горда съм, че има такива деца", посочи Белева. 

Момчета в четвърти клас намериха и върнаха изгубен портфейл

Двама от учениците са възпитаници на гимназията по икономика, а третият - Петър на училището по механоелектроника. И тримата ще бъдат наградени. "Ръководството реши да бъдат наградени с грамоти и с еднократни стипендии", съобщи Таня Благова, директор на ПГ по икономика и мениджмънт- Пазарджик. 

Източник и снимка: https://nova.bg/