Училище иска неправомерно да изключи шестгодишно дете. Майка му се оплака, че върху нея е оказан натиск да премести сина си в друго учебно заведение.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

„На 18 октомври бях извикана при директорката, защото синът ми бил агресивен. Дотогава не е имало такъв проблем – нито учител, нито директор ми е казвал такова нещо. Качих се при директора и там ми обясниха, че 6-годишното ми дете е супер агресивно“, обясни майката на детето Борислава Методиева.

Тя попитала какво се очаква да направи. В отговор на това била помолена да го премести.

„Аз бях в шок. Казах им, че те са педагози и трябва да открият проблема. Предложих им да се поработи и с психолог. Те обаче настояха да си преместя детето и така започна цялата история“, поясни Борислава Методиева.

На следващия ден занесла заявление за посещение на детето при психолог. Междувременно обаче започнала да получава упреци, че „не си гледа децата“, „че е разведена“, както и че „ходи да работи“.

Майка прибра 3-годишното си дете от градина с рани по лицето

„Детето ми разказа, че има съученик, който бие всички, както и че е получавал удари по главата, докато спи. В последствие разбрах, че става дума за внучката на директорката Таня Иванова“, уточни още Борислава Методиева.

„Дъщеря ми е приятелка с внучката на директорката и тя не е потърпевша. Доколкото зная обаче, случаят с детето на Борислава не е единствен. Знам за това дете от ноември миналата година, когато то се появи в групата. Тогава беше на три години. Неговите родители също работят в училището“, обясни Наталия.

Съмнение за тормоз над 2-годишно дете в столична детска градина

Борислава Методиева, както и други родители, са подавали сигнали, че това момиченце посещава групата в училището неправомерно, защото е по-малко и не е записано официално там чрез системата за разпределение на местата. При първата проверка не е установено нарушение.

„Политика на училището е да се дава възможност на децата за адаптационен период. Моята внучка беше в тази подготвителна група. Родителите ѝ имат желанието тя да учи в това училище и поради тази причина е посещавала тази групата“, категорична е обаче Таня Иванова, директор на 33 ОУ „Санкт Петербург“ в столичния квартал „Люлин“.

Източник: https://btvnovinite.bg/