Бащите играят важна роля в живота и развитието на своите деца. Да бъдеш баща е отговорност и никой не е казал, че е лесно. Уважаеми мъже, няма наръчник, който да ви води по пътя на родителството, но това никак не е повод да се страхувате от провал. Отглеждането на мъника не е ангажимент само на майката. Бъдете активен участник във всеки етап от живота на бебето - смяна на пелени, хранене (ако детето не е кърмено), приспиване, гушкане, преобличане и разбира се, къпане. Гледайте заедно с партньорката си полезни видеа и трупайте самочувствие.

ВИЖ ОЩЕ: ДА БЪДЕШ ТАТКО – ИМА ЛИ НАРЪЧНИК

Помнете - мъдростта как да се грижите за семейството си, как да възпитавате децата и как да сте опора на съпругата си, живее някъде в сърцето ви - потърсете правилните отговори там. Доверете се на проверена литература, информирайте се не по-малко от майката на вашия наследник за процесите на развитие. Не сравнявайте малкото дете със себе си, макар и ваше, то е съвсем индивидуално, има своя характер и не е необходимо да му приписвате качества, които не притежава.

По време на бременността някои мъже все още не осъзнават предстоящата промяна - тя настъпва веднага след появата на бебето. Светът на любимата жена е в ръцете на новороденото - не ревнувайте и не се чувствайте изолирани. Нека детето да има нужда и от вашите прегръдки и милувки. Нерядко бащите странят от процеса и сякаш остават странични наблюдатели. Защо? Причините са различни, но тези действия са напълно излишни, защото колкото по-мотивирани сте да бъдете част от цялото, толкова повече прекрасни семейни спомени ще създавате. Именно така ще запазите и взаимоотношенията си със съпругата ви - бъдете постоянни, внимателни, отделяйте време за детайлите. Работата не е оправдание, за да расте пълноценно детето, то се нуждае и от мама, и от тати.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: ПРИСЪСТВИЕТО НА ТАТКОТО В РОДИЛНАТА ЗАЛА И ОЩЕ...

Когато те наричат ,,тати" се разтапяш като масло, душата ти пее, усмивката грее и цялото ти същество прелива от щастие. Но това мило ,,тати" очаква вие да бъдете достоен, сериозен и отдаден баща.  В детските очи вие сте герой и пример за подражание, никога не го забравяйте!