Италия
Преди време децата са си лягали в 8 ч. вечерта, веднага след детското предаване за “лека нощ” по телевизията. Днес те често лягат едва в 21.30 ч. Това се дължи на обстоятелството, че родителите работят през деня и могат да са заедно с децата си само вечер. За много родители това е проблем – те изпитват угризения, че не могат да  оказват внимание на детето си.

Испания
Испанските семейства вечерят в 8 ч., след това много деца остават пред телевизионния екран до 21 ч. Някои родители смятат, че престоят пред телевизора пречи на добрия сън.Русия

Родителите в Русия и в бившите съветски републики се придържат към правилото, че децата трябва да лягат веднага след като свърши предаването за Сънчо. То се излъчва в 20.50 ч. по първа програма на телевизията. Преди това децата се къпят, по време на предаването пият мляко, след него се мият зъбите.

Холандия
Холандците изглеждат скучни на някои бохеми, защото вечерят в... 18 ч. В 19 ч. децата вече са в леглата. Това изглежда старомодно, но осигурява възможност на родителите да имат време за себе си.


Хърватска

Децата, които още не ходят на училище, си лягат към 21 ч. Иначе родителите им не биха имали възможност да се видят с тях, тъй като се прибират късно от работа.

Полша
Полските деца са в леглата между 20 и 21 ч., в края на седмицата евентуално половин час по-късно. Някои родители са по-либерални.

Из чуждестранния печат
Симона Симеонова