До 7-годишна възраст децата имат много силна връзка с невидимия свят около нас и с по-висши измерения, умеят да общуват с феи, приказни герои и необясними за нас, възрастните, мистични същности. Малките притежават по-голяма способност да виждат и да разговарят с тези същества, отколкото ние, обяснява Милена Иванова, нумеролог, специалист по фън шуй и ангелска терапия, получила сертификат от световноизвестната Дорийн Върчу. „Имам приятелка, чиято дъщеря е на 4 години. Тя отказва да спи в стаята на родителите си, защото по думите й в нея нямало феи – усмихва се Милена. – Предпочита детската си стая, защото там, върху корниза, често вижда да седи Мечо Пух. Попитах я как изглежда и тя го описа с подробности. Оказа се, че той донякъде прилича на героя, когото познаваме от анимационните филмчета. Обясни ми, че обича да седи нависоко и да си люлее крачетата. Разказа още, че невинаги го вижда – понякога е там, понякога изчезва.“

„Приказките, които четем на децата си, трябва да ни напомнят, че тази реалност съществува, независимо че не я виждаме. А вълшебните герои не са плод на нечия фантазия, нито пък са литературна измислица. Колкото и да не ни се вярва, те живеят близо до нас, категорична е Милена. – Имам честта феите да се показват и на мен, дори три от тях бдят над леглото ми вкъщи и в определени моменти ми проговарят, като ми дават напътствия – признава тя. – Проблясват като светлини или ги виждам като малки фигурки с продълговати телца. Усещам енергията им, а понякога виждам и цели изречения, които текат като на екран пред очите ми. Питам ги как се казват, те ми отговарят. Интересен факт е, че феите могат по-бързо да материализират желания, отколкото ангелите. Обяснението е, че те са по-близо до нас, по-плътни са в сравнение с ангелите. С феите се общува по-лесно, когато човек е сред природата. Досега са ми се представили 12 феи, които описвам подробно в книгата си, която скоро ще излезе.“

Неспокоен сън при малките деца - как да помогнем

В някои части на света повече хора виждат тези вълшебни създания и не се съмняват в тяхното съществуване. Ето защо се съобразяват къде строят сгради, за да не ги смущават, да не им нарушат обиталищата, както и да не замърсяват околната среда. Милена обяснява, че феите например не понасят битовата химия, която ползваме за почистване на домовете си. Ето защо тя използва етерични масла, които капва във водата, с която мие пода и различни повърхности вкъщи.

Съвременните деца са по-различни – интуитивни, сензитивни и тяхното развитие до голяма степен зависи от отношението на родителите им. Когато поотраснат, някои от тях спират да разказват за приказните си видения и невидими приятелчета, тъй като реакцията на родителите доста често е неправилна. Възрастните не им вярват, казват им, че си фантазират и това ги наранява. Ако родителите имат правилен подход към случващото се, тази сетивност ще се съхрани. Тя не бива да се притъпява, категорична е нумероложката. „Имам позната, чието дете вижда хората в цветове, и двамата с него превръщаха това в игра и се забавляваха – споделя Милена. – След време тя осъзна, че 5-годишният й син всъщност вижда аурата на хората. Присъствала съм на такава разходка и способностите на това момченце много ме впечатлиха. Често съм наблюдавала как малчуганите сякаш се вглъбяват в себе си, докато си общуват с невидими същества. Това се забелязва особено когато се заиграят и за тях е съвсем естествено състояние.“

Когато детето е по-малко, тези способности са напълно естествени за него. Още преди да е започнало да гради рамката за материалния свят, то се възприема естествено. Когато порасне и започне да слуша мнението на околните, тогава може да осъзнае, че има необикновени умения и да се затвори, да не споделя, да се страхува да разказва какво вижда и преживява, за да не му се смеят, обидят или да го помислят за по-различен.

Тези невидими приятелчета, феи и други приказни същества не се появяват на деца или възрастни хора, които биха се притеснили от този факт. По своята същност те са светли същества и не биха искали да стресират или притесняват когото и да било. Те спазват свободната воля на хората.

Често им поставят диагноза „различен“ и ги тъпчат с лекарства

След 1995 г. вече се раждат деца с друг тип енергийна система. Милена наблюдава и нумерологичните им карти, които са доста интересни. Обяснява, че родените от 2000 г. нататък имат по-голяма свобода в избора си, по-голяма интуитивност, по-освободени са. Не случайно тези души са избрали да се родят по това време. Децата, родени след 2000 г., са коренно различни – склонни са да експериментират, да изпробват нови неща, да преживяват нови ситуации, имат съвсем различен мироглед. Много неща знаят и разбират по рождение и не се налага да им се обяснява толкова подробно. Това не е случайно, защото ние сме в един преход и тяхната мисия е да помогнат за трансформацията на Земята като цяло и по-лесно да се осъществят тези промени.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

„Познавам и друго необикновено дете, чиито родители, за съжаление, са предимно в материалния свят, не вярват в тези по-мистични неща, не се интересуват от невидимото – разказва Милена. – Те дори не разбраха, че детето им има дарба. Дори в един период го тъпчеха с лекарства и му бяха поставили диагноза „различен”, без да разбират в какво се състои това. Всъщност това не е болест и е важно родителите да разбират децата си и да оценяват правилно паранормалните им способности. Този тип деца често ги наричат индигови или кристални, но за мен точно тези са по-различни от тях, с по-специална мисия.“

Отношението на родителите към необикновените малчугани

Родителите трябва много да четат, да се информират и да се консултират със специалисти – психолози, езотерици, за да не попречат на развитието на малките и да не ги объркат. Понякога ненужно на децата се дават лекарства, от които няма полза, поставят им се неправилни диагнози. За жалост, по-голямата част от родителите са неосъзнати и живеят прекалено много в материалния свят. Потънали са в работа, кариера, занимания вкъщи, проблеми, сметки и за децата не остава време, не им се обръща достатъчно внимание. За малките са изключително важни отношението, вниманието и любовта на мама и татко, те имат нужда да растат обградени с обич.

Възможно е да се случи в семейство с две деца едното да вижда приказни същества, а другото – не. Тогава е още по-важно как ще подходят родителите към тази деликатна ситуация. За съжаление, малко са тези, които осъзнават колко сериозна е тя. Факт е, че езотериците, които работят с този казус и могат да помогнат, не са много. Повечето психолози използват традиционни методики, които в подобни случаи не действат. Важно е и родителите какво са готови да чуят и разберат. Налага се те да разширяват познанията си извън традиционното и видимото. Да са наясно, че всички приказки и фантастични истории, които сме чели и смятаме за литературна измислица, всъщност са съвсем реални и са писани от хора, които ги виждат или са канали за информация от висши сфери. Наивно е да смятаме, че сме единствени във Вселената.

„Познавах една възрастна дама, която постоянно контактуваше с приказния свят. Имаше тези способности от детска възраст – разказва Милена. – В една от стаите на дома й имаше подредени много кукли и фигурки на приказни герои, които тя колекционираше от години. Те създаваха особено усещане на всеки, прекрачил прага на тази стая. Дамата много помагаше на хората, но в един момент се случи така, че се увлече повече в печеленето на пари, стана доста комерсиална. Един ден ми призна: „За съжаление, моята приказка ме напусна“. Нейните приказни герои спряха да й се показват и тя не можеше повече да общува с тях.“

Опасната играчка Haggy Waggy - за какво да внимават родителите

Има няколко матрици, от които идват и от които се превъплъщават днешните деца. Една от тях е матрицата на звездните хора и душите, които идват от нея, са много информирани. Виждат куп неща в този свят, които на нас ни убягват. Тези деца лесно боравят с всякаква техника, раждат се с тези знания и са подготвени за новото време. Скоро Милена се удивила как едно тригодишно дете борави с дистанционното на телевизор, как си търси канала с детски филмчета.

Според нумероложката сега много ангели слизат на земята, те също подпомагат този преход и трансформация на Земята. В новите деца се превъплъщават все повече ангелски същности и сродни души. Децата, както и всички ние идваме от различни приказни светове и измерения. Душата ни се превъплъщава в различни образи. А фактът, че не виждаме нещо с физическите очи, не означава, че то не съществува. Просто не сме развили своите интуитивни и други способности, които са много по- големи, отколкото предполагаме, обобщава Милена. Затова не бива да отричаме и игнорираме това, което не разбираме.

Текст: Феодорина Ляскова