Главен герой в рубриката ,,Спасените", част от предаването 120 минути по bTV, e eдна смела жена, майка, която днес може с усмивка да прегърне рожбата си. Кристина Газиева разказва неповторимата лична история на Наталия и срещата ѝ с рака на шийката на матката - нещо, за което тя научава едва в петия месец от бременността. Във видеото става ясно, че лекарите ,,спасяват единствения шанс на една жена да стане майка, а тя рискува собствения си живот, за да даде живот на Александър''.

Естествено зачеване с почти изчерпан яйчников резерв

Срещата на екипа на  bTV с Наталия е в болница ,,Света Марина" - Плевен. Синът ѝ Александър вече е на 20 дни. Съвсем скоро ще си бъдат у дома, но сякаш последните минути до финала на цялата тази дълга - и на моменти страшна история, отминават най-бавно.

Жената разбира, че е бременна чак в петия месец, отива на лекар заради необичайни прокървявания, мислейки че са свързани с цикъла ѝ. Оказва се друго - бременна е, но има и проблем. Рак на шийката на матката, злокачествено заболяване, потвърждава се след взета биопсия. Бъдещата майка е решена да задържи бременността и започва да търси лекар, готов да извърви пътя с нея, някой, който да повярва в светлия финал. Това е д-р Партенов, УМБАЛ Света Марина, Плевен.

Бременността се води рискова, Наталия е почти на легло, има терапия, следят я непрестанно, защото не се знае кога и какво може да последва. На 15 юни е големият ден - две операции - една, за да извадят бебето, и една, за да премахнат матката. Бебето е настанено в кувьоз, ражда се мъничко. Пред bTV д-р Горчев, действал при сложната операция, споделя, че всичко е минало успешно, няма метастази по лимфните възли. 

Мъничката Рабия, родена 980 грама, вече е добре

Оттук насетне предстои жената да бъде проследявана регулярно, а ние пожелаваме на Наталия и Александър да бъдат здрави, щастливи и Бог да ги закриля.

Вижте цялата история ТУК

Снимка (кадър):  bTV