19 юни 2014 г.
Родителите на умиращо момиченце направиха кутия, пълна със снимки, за да запазят спомена за дъщеря си завинаги. Трогателният жест обаче се превърна в символ на борбата на новороденото за оцеляване.
 
Недоносено бебе се роди по време на полет


Даниел и Джейми Джордж направили повече от 500 снимки, за да запомнят своето малко момиче, като се страхували, че всеки миг за нея може да е последен. Малката Оливия страдала от менингит. Съдбата обаче се смилила и новороденото се възстановило. Така кутията, която е трябвало да запази спомена за последните дни на детето, се превърнала в невероятен запис на борбата за живот.
 
Оливия се родила в болница „Невил” в Абъргавени, Югоизточен Уелс на 30 август миналата година. Тогава тя била съвсем здраво бебе. Но седмица след като се прибрала у дома спряла да се храни и станала апатична. Бебето било само на няколко дни, когато лекарите установили, че страда от животозастрашаващо заболяване. Бащата Даниел си припомня: „Усещах, че нещо не е наред. Изследванията показаха, че Оливия страда от менингит. Решихме да направим кутия за спомени и да запазим всеки неин миг, докато е сред нас. Бяхме ужасени, че ще я загубим”.
 
 
Оливия прекарала няколко седмици в болница, а лекарите се борели за живота ù. Когато изглеждало, че всичко ще има фатален край, момиченцето се подобрило. Днес, Оливия и по-големият ù брат Исак са у дома. Малкото момиченце все още приема лекарства и бета-блокери, заради миокардит в резултат на прекарания менингит. Но сега семейството е заедно и всички са щастливи. Кутията, пълна със снимки, пожелания на роднини и картички от доброжелатели, е красив разказ за това през какво е преминало семейството. „Много сме щастливи и искаме да благодарим на персонала на болницата за спасяването на нашето момиченце”, радва се г-жа Джордж.