Историята на Джо Хейхоу е изключително любопитна и интересна. Доскоро тя е майка на 7 дечица, но вече малчуганите у дома са 9. Последните попълнения в голямото семейство са близнаци и идват на бял свят в 37-а гестационна седмица. Бебетата носят имената Боби и Блейк и появата им прави историята на многодетната майка още по-впечатляваща, защото макар да са близнаци, те се раждат на различни дати

Джо Хейхоу живее в Клактън-он-Сий, Есекс. Тя е майка на 7 дечица, когато забременява отново - този път с близнаци. Медиците уверяват многодетната майка, че раждането ще премине гладко. И това почти се случва, с изключение на една изненадваща подробност. 38-годишната Джо ражда близнаците с около половин час разлика, което означава, че Блейк и Боби имат различни рождени дни. Блейк идва при нас в 23:57 ч. на 7 декември, а малко след него пристига и Боби - в 00:26 ч. на следващия ден. „Хубаво е, че ще имат възможността да имат собствен рожден ден", споделя майката. 

В ЗДРАВЕ НА ФОКУС ГОВОРИМ ЗА БЪБРЕЧНО–КАМЕННАТА БОЛЕСТ: 

Бременност с близнаци - какво се случва, показва анимация

Засега Джо смята да редува рождените дни, докато близнаците пораснат, за да вземат сами решение. Първият си рожден ден те празнуват заедно на 7 декември, следващата година това ще се случи на 8 декември.

Макар усложнения по време на раждането да са липсвали, се налага близнаците да бъдат отведени в интензивното отделение за новородени. Блейк се е нуждаел от лумбална пункция, а Боби се е родил с въздушен джоб в белия дроб. Братята прекарават две седмици в болница, преди да успеят да се приберат вкъщи и да се срещнат със своите братя и сестри. А те са толкова много: Дан, 20-годишен, Райли, 17-годишна, Емили, 15-годишна, Софи, на 14, Джак, на 11, Финли, на 5, и Теди, на 4. Всички братя и сестри у дома са изненадани от факта, че близнаците ще имат различни рождени дни.

ГАЛЕРИИ: Да посрещнеш близнаци - емоционален разказ в кадри

Майката споделя: "Чувала съм за близнаци, пристигащи в различни дни, но не мислех, че ще се случи и на мен."

Джо разказва още, че всички нейни раждания са преминавали бързо и лесно, трудното идвало след това. Същото се случило и сега, с близнаците. „Всичките ми деца бяха вкъщи, а най-новите бебета бяха в болницата – беше труден момент. Но това направи завръщането им у дома още по-специално. Всички бяха във възторг да ги срещнат."

4 спонтанни аборта преди, а сега - 2 двойки близнаци

За своето голямо семейство майката споделя: „Къщата ми може да е луда и шумна понякога, но не бих искала да е по друг начин. Постоянно пера дрехите, сгъвам ги и ги прибирам, но вече свикнах. Съпругът ми Ричард, на 37 години, който е озеленител, също помага, когато не е на работа. Обичам да бъда майка на голямо семейство, това е всичко, което някога съм искала. Веднъж синът ми Дан каза, че е страхотно, тъй като те никога няма да останат самотни, беше чудесно да го чуя. Да, понякога е трудно, но не бих искала да променя нищо. Те ми дават причина, не знам какво бих правил без тях. Обичам да съм бременна, но близнаците се отразиха на тялото ми, тъй като бяха големи. И все пак - нищо не може да се сравни с това невероятно усещане да знаеш, че в стомаха ти растат бебета.“

Източник и снимка: https://www.pregnantlife.net/