46-годишната Моника Томпсън от Лас Вегас смята, че навлиза в менопауза след 16 години неуспешни опити да забременее. Шокът за нея е огромен, когато отива в клиника с оплаквания от гадене и повръщане, за да открие, че е бременна в седмия месец. Само часове по-късно Моника е приета в болницата за раждане.

„Вярвах, че навлизам в менопауза, защото имах проблеми с инконтиненцията”, споделя Томпсън. – „Или поне мислех, че е така, но всъщност се оказа, че е било околоплодна течност. Взеха ми кръвна проба, върнаха се и ми казаха, че съм бременна. Бях шокирана и ми беше трудно да повярвам. Мислех, че не мога да имам бебе.” 

surprise baby w 387060

Но шокът за Томпсън и нейния годеник, Джейсън Ратлиф, не свършва дотук. Тъй като тя започва да кърви, на следващия ден е приета в Университетския медицински център в Лас Вегас, където разбира, че е с разкритие 5 см и раждането е започнало. На 7 октомври, един ден, след като разбира, че е бременна, Моника ражда бебето си със спешно секцио. 

Здраво бебе от извънматочна бременност - здравей Божидар

Наскоро тя е започнала нова диета и фитнес програма, с която е свалила 9 кг, което е вероятната причина за преждевременното раждане на Джейдън, който тежал едва 1,6 кг. След изненадващото раждане, той веднага е приет в неонатологично отделение. Моника не успява да го гушне цяла седмица. Тя споделя, че за нея този момент е почти „сюрреалистичен“.

surprise baby w 387065

„Мислех си, уау, аз съм майка!”, споделя щастливата майка. – „Чувствах се добре. Чувствах се цялостна.”

Първият съпруг на Моника е починал през 2016 г., по това време, след дълги години неуспешни опити и двамата са се примирили, че няма да бъдат родители. „Когато навърших 40 години, се примирих с идеята, че ще трябва да се задоволя да бъда майка единствено на куче.

В последно време тя е имала по-слаб менструален цикъл от обикновено, но когато в спешното на 5 октомври лекарят ѝ казва, че е бременна тя отвръща: „Няма начин!”.  

Семейство, приятели и колеги им помагат с играчки, дрехи и пелени.

Наръчник за лека бременност и здраво бебе

„Те бяха толкова подкрепящи!”, казва Моника. – „Не можеха да повярват, че съм бременна, това беше шокиращо за всички. На следващия ден трябваше да се обадя на шефа си и да му кажа, че имам бебе и той не можа да повярва. Беше много смешно.” 

surprise baby w 387053

Единственото, за което съжалява Моника е, че се чувства лишена от това пълноценно да преживее бременността – не е прекарвала време в подготовка, не е била на ултразвукови прегледи, където да чуе пулса на бебето за първи път.  Днес малкият Джейдън вече е на девет месеца, а Моника се наслаждава на майчинството.

Източник и снимки: foxnews.com

Превод: Кристина Крумова