Вероятно почти всяка жена с малко бебе е изправена пред следната ситуация: нейната най-добра приятелка също е oмъжена (или живее с приятеля си), но все още няма бебе. В резултат на това едната вече не разполага с време за срещи, поради ангажименти с бебето, а при другата липсва промяна в заетостта. Примаме, че вие сте в ролята на мама с бебе.

Това би могло да доведе до конфликт и напрежение. Фокусът на вниманието ви вече е съсредоточен върху вашето дете и семейни активности. Вие искате да  привлечете дружката си към  бебешкия свят, тя пък усеща, че няма място в него. Вероятно и двете ще се почувствате неразбрани и огорчени една от друга. За щастие, не всичко е загубено.

Kлючът към успешната бременност

План за действие – говорете, споделяйте, бъдете честни. Едно семпло изречение с мило обръщение е способно да стопи ледовете. Помнете, че и двете усещате липсата на другата. Останете загрижени за нейните проблемии и емоции, но очаквайте същото в замяна.

След това помислете заедно как можете да продължите оттук нататък. Важно е да разберете, че каквото и да направите, е неизбежно приятелството ви да се промени. Може да стане дори по-силно и пълноценно! Показвайте емпатия и избягвайте да говорите само на ,,бебешки теми‘‘—вие сте и жена, и любима, и приятелка –  освен майка.

Текст: Milenita May