Месец май е специален, пролетта е във въздуха, цветята ухаят, птичките пеят, слънцето грее и топли нежно... Сякаш светът се събужда. Неслучайно и бебетата, родени през месец май, са специални. Защо ли? Споделяме някои любопитни факти за тях. Прочетете ги и ще разберете сами какво имаме предвид. 

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

Да започнем със зодиакалния знак...

Телец или Близаци - това са двете зодии през месеца. Телецът е известен със своята настойчивост и твърдост, докато Близнаците са комуникативни и любознателни.

enlightenedОще за ДЕТЕ ТЕЛЕЦ прочети >>> ТУК
enlightenedОще за ДЕТЕ БЛИЗНАЦИ прочети >>> ТУК 

Цветя на месеца

Цветята, свързани с месеца на май, са лилиите, момината сълза и любимите - божури. Тези прекрасни цветя се асоциират с красота, чистота и ново начало.

Дните на май

Май е месецът, който предлага няколко празници и специални дати. Например, 1-ви май е Международен празник на труда, а 24-ти май е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Звезден камък

Изумрудът е камъка, свързан с месец май. Той е символ на вечна любов и мъдрост и се смята, че придава успокоение и хармония на носителя си.

Природни чудеса

Май е месецът, когато природата процъфтява в пълна красота. Дърветата разгърват своите зелени листа, цветовете разцъфтяват, а птиците започват да пеят. Това е период на обновление и прераждане.

Здраве и характеристики

Бебетата, родени през май, се смятат за енергични и креативни. Те обикновено имат силна личност и са възприемчиви към нови идеи. Също така, те се радват на добро здраве и имат склонност към активни дейности.

Подарък за детето според зодията

Символ на майските бебета

Един от символите на бебетата, родени през май, е майският гълъб. Тази нежна и кротка птица е асоциирана с мира и хармонията.

Малки чудеса са всички бебета, без значение от месеца, в който са родени. Обичайте силно, празнувайте всеки ден и се наслаждавайте на всеки споделен миг. 

Източник: https://www.actualno.com/